Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hrôza a zdesenie: Došli slová aj dych, tragédia na Zochovej sa citovo dotkla aj politikov, rázny odkaz šéfa parlamentu!

Zdesení politici reagujú na tragickú nehodu na Zochovej ulici. Zobraziť galériu (21)
Zdesení politici reagujú na tragickú nehodu na Zochovej ulici. (Zdroj: TASR/Alexandra Kubalová, Jaroslav Novák, Topky/Maarty, Vlado Anjel, Facebook/Peter Vons, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Hororová nehoda na Zochovej ulici, ktorá "zobudila" celý národ sa len tak ľahko z mysle nevytratí. Po tom, ako sa hovorí už o minimálne štyroch mŕtvych a šiestich zranených po náraze vozidla do zástavky MHD, začali svoje kondolenčné a podporné správy šíriť aj najvyšší činitelia. Tragédia otriasla mestom a reakciu na túto hroznú nehodu poskytla prezidentka, primátor mesta, starostka mestskej časti, predseda parlamentu či poslanec Národnej rady.

VIDEO Zábery z ulice, kde sa v noci stala smrteľná nehoda:

Nočná nehoda v Bratislave vydesila celé Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa posledných informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených.

"Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb," uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Na mieste zasahovali všetky záchranárske zložky. "Na mieste aktuálne vykonávame potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie," doplnila ešte v noci polícia.

Politici sú v šoku

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila blízkym obetiam nehody úprímnú sústrasť. "Všetkým zraneným želám, čo najrýchlejšie zotavenie. Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom," doplnila prezidentka.

 

Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody, ktorá sa odohrala v nedeľu v noci,...

Posted by Zuzana Čaputová on Sunday, October 2, 2022

Na nehodu medzi reagoval Boris Kollár (Sme rodina), predseda Národnej rady SR. Ten dokonca vyjadril presvedčenie, že opitý vodič nevyviazne len s podmienkou. "Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín, pobral deťom rodičov, sedem ľudí zmrzačil. Hrozné si to vôbec predstaviť," píše šéf parlamentu.

Hrôza a zdesenie: Došli
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollar)

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) je nehodou hlboko zarmutený. "Je to nesmierna tragédia, z ktorej som hlboko zarmútený. Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie," skonštatoval premiér.

Hrôza a zdesenie: Došli
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Instragam.com/Eduard Heger)

 

ÚPRIMNÚ SÚSTRASŤ POZOSTALÝM Včera v dôsledku nehody zbytočne vyhasli štyri životy, medzi nimi aj mladých ľudí. Je to...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Sunday, October 2, 2022

Minister vnútra mal rušnú noc

Najrušnejšiu noc zo všetkých politikov mal zrejme minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). "O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne. 4 ľudia nehodu neprežili, 3 sú vo vážnom stave, jedna osoba z nich vo veľmi kritickom. Som v myšlienkach s rodinami a obeťami tejto tragickej udalosti a vyjadrujem im úprimnú sústrasť. Zdravotníci v tejto chvíli bojujú o životy zranených. Verim a pevne dúfam, že sa to podarí. Podľa aktuálnych informácií, ktorými disponujem, bol vodič pod vplyvom alkoholu. Všetky okolnosti tragickej udalosti preveruje polícia," potvrdil Mikulec.

 

Uplynulú noc som bol informovaný o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala v Bratislave na autobusovej zastávke. Do ľudí...

Posted by Roman Mikulec - minister vnútra SR on Sunday, October 2, 2022

Matovič vypenil, vodičom chce brať autá v prospech štátu!

Najviac sa však rozzúril líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič, ktorý sa už neovládol a všetkým opitým vodičom poslal štipľavý odkaz, ktorý ich má odstrašiť. "Stačilo! S ministrom vnútra Romanom Mikulcom som pred chvíľou hovoril a plne sa stotožňujeme v tom, že jediná cesta je zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom. Auto v rukách ožratého vodiča je nebezpečná zbraň … a keď sa niekto rozhodne so zbraňou v rukách ohrozovať nevinných ľudí, musíme k nemu pristúpiť tak, akoby chodil po ulici a náhodne len tak strieľal. Dnes na koaličnej rade navrhnem zavedenie nemilosrdného trestu pre vodičov s 1 a viac promile: Automobil, v ktorom bude pristihnutý vodič s 1 a viac promile prepadne v prospech štátu. Bez debaty. Nemilosrdne. Okamžite na mieste," napísal Matovič.

 

AUTO ZA ALKOHOL! Bez milosti Už stačilo. Koľko ešte nevinných ľudí má zomrieť len preto, lebo nejaký ožratý Debo si...

Posted by Igor Matovic on Monday, October 3, 2022

Neveriacky krútil hlavou aj poslanec OĽaNO Peter Vons.

Hrôza a zdesenie: Došli
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Peter Vons)

"Verím, že vinník bude exemplárne potrestaný, pretože alkohol nepatrí za volant a vysoká rýchlosť do mesta. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a modlím sa za tých,  ktorí bojujú o život v nemocnici," napísala k nehode vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

 

Vyslovujem hlbokú ľútosť nad mimoriadne tragickou nehodou, ktorá sa stala v nedeľu vo večerných hodinách v Bratislave. ...

Posted by Veronika Remišová on Sunday, October 2, 2022

Ťažko hľadať slová, trápi sa primátor Vallo

Slová ťažko hľadal aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, prevažne mladých ľudí, ktoré teraz iste prežívajú najťažšie chvíle v živote," vyjadril smútok nad celou situáciou Vallo.

Hrôza a zdesenie: Došli
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu)

Cítim hnev, tvrdí Droba

Nehodou je otrasený bratislavský župan Juraj Droba. "Zastávka sa nachádza kúsok od môjho domova a v nedele večer býva plná mladých ľudí, ktorí sa vlakom vracajú po víkende do Bratislavy a smerujú na Družbu a do Mlynskej doliny. Je to hrozné. Cítim obrovský hnev vždy, keď som svedkom agresívnej a rýchlej jazdy vodiča v meste. Po nej sa už čas nedá vrátiť späť," píše Droba.

 

Vyjadrujem sústrasť rodinám obetí obrovskej tragédie, ktorá sa odohrala vo večerných hodinách na Zochovej. Zastávka sa...

Posted by Juraj Droba on Sunday, October 2, 2022

Museli sme upokojiť zdesených ľudí, reagovala starostka Aufrichtová

Smútok a slzy do očí išli aj starostke mestskej časti Staré Mesto Zuzane Aufrichtovej, ktorá krátko po pol jednej v noci potvrdila už päť obetí tejto hroznej nehody, pričom pôvodne boli štyri. "Bola som informovaná RZP, za čo im ďakujem. Na mieste sme upokojili tragédiou zdesených ľudí. Na mieste profesionálne zasahujú záchranári, policajti aj hasiči," analyzovala v noci celú situáciu starostka Aufrichtová.

Hrôza a zdesenie: Došli
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Aufrichtová)

Aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini je v šoku z nočnej nehody.

 

ÚPRIMNÚ SÚSTRASŤ RODINÁM OBETÍ ZBYTOČNEJ NEHODY Je strašné, ak nevinní ľudia prídu o život - o to strašnejšie, ak je...

Posted by Peter Pellegrini on Monday, October 3, 2022

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková po tejto tragédii hovorí o pominuteľnosti života a o tom, že je dôležité si uvedomovať, aké cenné je mať pri sebe stále svojich blízkych.

 

Dnešné ráno nám pripomenulo, aké cenné je pre nás mať okolo seba blízkych. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.

Posted by Janka Bittó Cigániková on Monday, October 3, 2022

Do očí sa mi tlačili slzy, hovorí Šeliga, ktorý bol na mieste nehody

Člen strany Za ľudí ohľadom nehody už telefonoval s ministrom vnútra Romanom Mikulcom. "Na “zastávke” Zochova sme všetci prestupovali smerom na vysokoškolské intráky. Doslova, slzy sa mi tlačili do očí, keď som tam pred pár minútami stál a videl rozhádzané batohy študentov, ktorí cestovali na internáty. Obrovská tragédia, nevinní mladí ľudia, ktorí mali živoť pred sebou," píše Šeliga, ktorý bol v noci na mieste nehody.

 

Vyhasol život nevinných mladých ľudí a to len kvôli opitému vodičovi! Práve som dohovoril s pánom ministrom Mikulcom a...

Posted by Juraj Šeliga on Sunday, October 2, 2022

Úpritmnú sustrasť vyjadril obetiam aj opozičný člen parlamentu Richard Raši.

 

Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám obetí tragickej a podľa doterajších informácií úplne zbytočnej nehody v...

Posted by Richard Raši on Sunday, October 2, 2022

Smútok cíti aj bývalý minister školstva Branislav Gröhling.

 

Včera v noci na Zochovej v Bratislave sa stala veľká tragédia. Osobné auto narazilo do zastávky MHD. Zomreli štyria...

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Sunday, October 2, 2022
Viac o téme: PoliticiNehodaReakcieZochova ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu