Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

PRIESKUM, ktorý menšinovú vládu pochováva na plnej čiare: Kríž nad ňou vraj urobia predčasné voľby!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Už niekoľko týždňov sa doslova prizeráme na to, ako sa čo i len schvaľovania programov schôdze dejú len s veľkou ťažkosťou, alebo sa ani nevedia odsúhlasiť. To je jednoznačným dôsledkom menšinovej vlády, ktorú opustila SaS. Budúcnosť pre zostávajúcu trojicu nevyzerá ružovo, o čom napovedá aj prieskum.

archívne video

Pellegriniho Hlas sa vyjadril k výpovediam lekárov: Vláda zlyháva pri platoch zdravotníkov, ohrozuje životy ľudí! (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

O tom, ako podľa respondentov dopadne táto vláda, vypovedajú výsledky prieskumu agentúry AKO, ktorá ho vykonala pre TV JOJ. Kvantitatívnou metódou bol vykonaný od 8. do 14. septembra 2022 na vzorke 1000 respondentov.

V rámci opýtaných sa vyjadrilo až 57,3% v duchu, že menšinová vláda nevydrží a ukončia ju predčasné voľby. Ďalšia tretina (30,5%) z opýtaných však ešte stále verí, že menšinová vláda to dá v riadnom volebnom období.

Zvyšných 12,2 percent sa k téme vyjadriť nevedeli.

PRIESKUM, ktorý menšinovú vládu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

Najviac sú o predčasných voľbách presvedčení voliči Hlasu

Zaujímavejšie je to však už pri volebných preferenciách jednotlivých strán na tému predčasných volieb. Tam dokonca už aj voliči Hlasu predbehli samotný Smer v tom, že veria v predčasné voľby, a to až 82,8%, pričom v prípade Smeru "len" 77,8%.

Najmenej v predčasné voľby veria voliči KDH a po nich nasledujú voliči OĽaNO.

PRIESKUM, ktorý menšinovú vládu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

O tom, že prídu predčasné voľby sú najviac presvedčení občania zo Žilinského kraja (62,2 %). To, že vláda vydrží, si myslia ľudia v Trnavskom kraji (35,8 %).

Viac o téme: PrieskumAKOMenšinová vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu