Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Univerzita Komenského v Bratislave prijala opatrenia znižujúce spotrebu energie

(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave prijala sériu odporúčaných úsporných opatrení, ktoré by mali ušetriť desať až 15 percent spotreby energie. Konkrétne opatrenia v závislosti od stavu a energetickej náročnosti budov zvolia dekani jednotlivých fakúlt.

"Medzi opatreniami je okrem iného inštalácia pohybových senzorov na osvetlenie, optimalizácia svetelných zdrojov, výmena osvetlenia na úsporné svietidlá, zníženie teploty, zredukovanie spotrebičov, ale aj častejšie využívanie inštitútu práce z domu," spresnila hovorkyňa UK Lenka Miller.

Univerzita pripraví informačnú kampaň pre zamestnancov a študentov

Univerzita podľa nej tiež pripraví informačnú kampaň pre zamestnancov a študentov, pripravuje sa aj na realizáciu náročnejších opatrení znižujúcich energetickú náročnosť, ako napríklad zavedenie systémov efektívneho riadenia a regulácie energií či osadenie inteligentných systémov merania spotreby. UK zároveň pripomína, že pre zachovanie prevádzky vysokých škôl bude v nasledujúcom období nevyhnutné naplniť verejné prísľuby o pomoci štátu v období energetickej krízy.

Viac o téme: Energia OpatreniaSpotrebaUniverzita Komenského
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu