Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Na internátoch Univerzity Komenského v Bratislave zaznamenali prípady obchodovania s izbami: Kapacity sú naplnené

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na internátoch Univerzity Komenského (UK) v Bratislave zaznamenali niekoľko prípadov obchodovania s pridelenými internátnymi izbami. Zneužívanie služieb sociálnej podpory podľa zákona o vysokých školách je protiprávnym konaním s vážnymi dôsledkami, uvádza sa na sociálnej sieti Internáty UK. Z univerzity potvrdili, že kapacity internátov majú naplnené.

"Ak niekto preukázateľne požaduje protihodnotu za prepustenie internátnej izby, môže okrem okamžitého ukončenia zmluvy čeliť aj disciplinárnemu konaniu, vylúčeniu zo štúdia, prípadne trestnému stíhaniu," uvádza sa na sociálnej sieti internátov najväčšej slovenskej univerzity. Zároveň vyzývajú študentov, ak sa s takýmto konaním stretli, aby to oznámili. "Obmedzením obchodovania s izbami zvyšujeme šancu ubytovať tých, ktorí to potrebujú," uviedli internáty.

 

OBCHODOVANIE S IZBAMI. Zaznamenali sme niekoľko prípadov obchodovania s pridelenými internátnymi izbami. Upozorňujeme,...

Posted by Internáty UK on Monday, September 26, 2022

Na najväčšej slovenskej univerzite aktuálne študuje viac ako 23-tisíc študentov

UK má celkovú kapacitu ubytovania približne 10.000 miest. "Kapacita internátov na Mlynoch UK je 6500 miest a na Družbe 2400 miest. UK disponuje aj ďalšími internátmi - Lafranconi pri Fakulte telesnej výchovy a športu UK, kňazské semináre či teologický domov Evanjelickej bohosloveckej fakulty UK plus internát pri Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine," priblížila hovorkyňa univerzity Lenka Miller. Na najväčšej slovenskej univerzite aktuálne študuje viac ako 23.000 študentov.

Internát Mlyny
Zobraziť galériu (2)
Internát Mlyny  (Zdroj: TASR - Andrej Galica)

"Kapacity máme naplnené. Pre dlhodobo plánované rekonštrukcie v Mlynskej doline, ktoré sa už nedali dlhšie odkladať, nám vypadlo okolo 1500 miest," povedala Miller. Ako doplnila, hľadajú ďalšie možnosti, ako študentov ubytovať. Jednou z nich sú napríklad priestory Študijného a kongresového strediska v Modre-Harmónii. Vedenie internátov vyzýva študentov, ktorí dostali izbu a nepotrebujú ju, aby kontaktovali čo najskôr ubytovacie oddelenie. Izbu následne pridelia študentom, ktorí bývanie stále hľadajú.

Viac o téme: InternátyObchodovanieBratislavaUniverzita Komenského v Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu