Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matovičov hnev v statuse: Večer pred očakávaným pondelkom hovorí o páde vlády, SaS podľa neho povalí už tretiu!

Matovičov hnev v statuse. Zobraziť galériu (2)
Matovičov hnev v statuse. (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Igor Matovič (OĽaNO) ako minister financií zrejme neskončí, čo nevyhnutne znamená, že zvyšok ministrov liberálov podá zajtra definitívne demisie a ich náhrady ešte stále verejnosť nepozná. Po Richardovi Sulíkovi (SaS) tak vo funkciách skončí aj Mária Kolíková, Ivan Korčok a Branislav Gröhling. Aj keď by koalícia mohla pokračovať v menšinovej vláde, líder OĽaNO obviňuje SaS z toho, že vraj povalia už tretiu protikorupčnú vládu.

archívne video

Matovič nerozumie prístupu Sulíkovho rezortu pri cenách energií, napriek tomu ho volá späť, aby si "dorobil robotu" (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

SaS povalí už tretiu vládu, hromží Matovič

Podľa Matoviča Slovensko zažíva kľúčovú chvíľu tak, aby si to "história pamätala". "Po 14 rokovaniach s SaS o pomoci ľuďom, sme rokovania ukončili. K ničomu neviedli. Najprv ja, potom tri koaličné strany sme sa snažili presvedčiť, že ľuďom treba zásadne pomôcť. SaS tvrdišijne nesúhlasila, kde ústami predsedu komunikovali: “Netreba robiť nič. Ono sa to poddá."," tvrdí Matovič v statuse.

Matovičov hnev v statuse:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Matovič si myslí, že v momente, keď zlyhalo aj tretie veľké rokovanie s SaS a bolo evidentné, že ľudia, ktorí by predsedu SaS pred "povalením tretej vlády zastavili", v SaS už dávno nie sú. "Rozhodli sme sa rozhodli urobiť skúšku správnosti - ako odpoveď na ultimátum sme dali 10 bodovú odpoveď, s tým, že keď v SaS budú ochotní body na pomoc ľuďom a ochranu zdravia verejných financií splniť, rád využijem ponuku predsedu SaS na spoločný odchod. Povedali sme si, že ak naozaj nechcú povaliť vládu, ako tvrdili, 10 bodov pomoci síce s nevôľou, ale splnia," pokračuje.

Cui bono? Pýta sa šéf OĽaNO

"Dnes je večer pred zajtrajším definitívnym už tretím povalením protikorupčnej vlády, v ktorej sa SaS nachádzala. Všetci sa obávame, že to bude opäť viesť k triumfálnemu návratu mafie k moci. Mafia sa veľmi teší a jediný, kto sa neobáva, je predseda SaS a to vo mne vzbudzuje veľmi veľké otázniky," priznal Matovič.

 

SaS zajtra povalí tretiu vládu TOTO JE KĽÚČOVÁ CHVÍĽA, tak, aby si história pamätala: 1. Po 14 rokovaniach s SaS o...

Posted by Igor Matovic on Sunday, September 4, 2022
Viac o téme: Koaličná krízaIgor MatovičSaSPád vládyOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu