Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máme za sebou tropickú noc a pred sebou horúce peklo: Platia výstrahy, teploty dosiahnu 37 stupňov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images)

BRATISLAVA - Na niektorých miestach bola zo stredy (17. 8.) na štvrtok tropická noc, teplota vzduchu neklesla podľa meteorológov ani pod 20 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Na Záhorí, kde začalo v priebehu noci trochu fúkať, vystúpila teplota vzduchu z maximálnych 21 stupňov Celzia približne na 26 stupňov Celzia. "Stalo sa tak napríklad v obci Plavecký Peter," uviedli meteorológovia. Vo štvrtok skoro ráno tak bolo na juhozápade ojedinele o desať stupňov Celzia teplejšie ako v stredu ráno v rovnakom čase.

"Svieže ráno máme v dolinách a kotlinách stredného a východného Slovenska, kde je podstatne chladnejšie," priblížil ústav. V obci Huty klesla vo štvrtok ráno teplota opätovne pod desať stupňov Celzia.

 

Na Záhorí aktuálne až cca 25 °C Pomaly sa končí noc, ktorú môžeme na krajnom juhozápade označiť za veľmi teplú. V...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Wednesday, August 17, 2022

SHMÚ vydal na štvrtok výstrahy

Meteorológovia vydali na štvrtok výstrahy, teploty môžu na niektorých miestach vystúpiť až na 37 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojej webovej stránke. Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a pre takmer celý Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj. Teplota sa tam môže pohybovať medzi 35 až 37 stupňami Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornil ústav.

Máme za sebou tropickú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pre okresy Banská Štiavnica, Brezno, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Gelnica, Sobrance, Humenné, Prešov, Vranov nad Topľou, Bytča, Martin, Turčianske Teplice a Žilina platia v rovnakom čase výstrahy prvého stupňa. "Ojedinele sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia," uviedol SHMÚ. 

Viac o téme: PočasieHorúčavyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu