Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slotov ďalší škandál: Bývalý šéf národniarov má na krku ďalšie obvinenie z korupcie!

Ján Slota má na krku ďalšie obvinenie. Zobraziť galériu (2)
Ján Slota má na krku ďalšie obvinenie. (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Trestne stíhanému bývalému šéfovi SNS a exprimátorovi Žiliny Jánovi Slotovi pribudlo ďalšie obvinenie z korupcie. Týka sa úplatku v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí Krajského súdu Žilina v roku 2013. Uviedol to vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

archívne video

Ján Slota na súde v Pezinku (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Ďalej priblížil, že ešte v marci 2022 obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Slotu zo zločinu prijímania úplatku spáchaného v spolupáchateľstve. A to v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018. "Po vykonaní ďalších procesných úkonov vyšetrovateľ 20. júla 2022 obvinenému vzniesol obvinenie pre zločin prijímania úplatku spáchaného formou pomoci," spresnil Slivka.

Zdôraznil, že prípravné konanie je neverejné. "Pretože v predmetnej veci naďalej prebiehajú naplánované vyšetrovacie úkony, nie je možné o danej veci poskytnúť bližšie informácie, nakoľko by ich zverejnením mohlo dôjsť k zmareniu vyšetrovania," dodal.

Len nedávno ho súd prepustil

Vyšetrovateľ NAKA na jar žiadal pre obvineného väzbu. Špecializovaný trestný súd v Pezinku Jána Slotu prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval dôvody preventívnej väzby. Nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Najvyšší súd mu obmedzenia a povinnosti sprísnil tzv. elektronickým monitorovacím náramkom.

Slotov ďalší škandál: Bývalý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Viac o téme: KorupciaPolícia Obvinenie Ján Slota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu