Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SNS vyzýva vládu, aby navrhla zrušenie koncesionárskych poplatkov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná SNS vyzýva vládu, aby na jesennom rokovaní parlamentu navrhla zrušenie koncesionárskych poplatkov. Predseda mediálneho výboru Národnej rady SR Kristián Čekovský (OĽANO) reagoval, že vláda sa zaviazala vyriešiť financovanie RTVS tak, aby ostala zachovaná verejnoprávnosť aj nezávislosť.

"Pre slovenského občana je platenie koncesionárskych poplatkov záťažou na rozpočet domácnosti," skonštatovala SNS. RTVS potrebujú ročne zruba 200 miliónov eur. Rozhlas a televízia podľa SNS potrebujú systémové nastavenie financovania. Riešenie nevidí v zdvíhaní koncesionárskych poplatkov.

SNS vyzýva vládu, aby
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Čekovský hovorí, že financovanie RTVS je nekoncepčné a dlhodobo neudržateľné. Predchádzajúce vlády podľa neho nevyriešili tento problém, ale ešte ho prehĺbili. SNS v roku 2019 presadila zrušenie koncesionárskych poplatkov pre seniorov a poberateľov dávok v hmotnej núdzi. "Zrušením koncesií pre časť obyvateľov bez toho, aby bol výpadok nahradený, zaťali 'experti' zo SNS sekeru do rozpočtu RTVS vo výške 10 miliónov eur ročne," poznamenal Čekovský. Dodal, že vláda sa vo svojom programovom vyhlásení zaviazala systematicky vyriešiť financovanie RTVS. Ako konkrétne bude vyzerať nový model financovania, bude ešte predmetom odborných diskusií.

Viac o téme: Koncesionárske poplatkySNSAndrej DankoKristián Čekovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu