Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Levočských vrchoch zhorelo pol hektára vojenského lesa

Hasiči zasahujú počas požiaru vojenského lesa v bývalom vojenskom obvode Javorina v Levočských vrchoch Zobraziť galériu (3)
Hasiči zasahujú počas požiaru vojenského lesa v bývalom vojenskom obvode Javorina v Levočských vrchoch (Zdroj: TASR/MO SR)

NOVÁ ĽUBOVŇA - V Levočských vrchoch zhorelo v pondelok (18. 7.) pol hektára vojenského lesa. Ministerstvo obrany (MO) SR v tejto súvislosti, ako i pre pretrvávajúce sucho a riziko vzniku požiarov apeluje na verejnosť so žiadosťou o maximálnu opatrnosť pri pobyte v prírode. Uviedla to rezortná hovorkyňa Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ako informovala, k rozsiahlemu požiaru vojenského lesa v bývalom vojenskom obvode Javorina v Levočských vrchoch v oblasti Novej Ľubovne v Staroľubovnianskom okrese došlo aj napriek dočasnému zákazu využívania týchto lesov verejnosťou. V súvislosti s nedostatkom zrážok, následným suchom a súvisiacim nebezpečenstvom vzniku požiarov ho vydali príslušné okresné úrady na žiadosť Vojenských lesov a majetkov SR. "Vzhľadom na tento požiar je v súčasnosti zákaz opodstatnený a riziko vzniku požiaru mimoriadne vysoké," podotkla Kovaľ Kakaščíková.

Hasiči zasahujú počas požiaru vojenského lesa v bývalom vojenskom obvode Javorina v Levočských vrchoch
Zobraziť galériu (3)
Hasiči zasahujú počas požiaru vojenského lesa v bývalom vojenskom obvode Javorina v Levočských vrchoch  (Zdroj: TASR/MO SR)

Keďže suché a teplé počasie má na Slovensku v nasledujúcich dňoch pretrvávať, MO a štátny podnik Vojenské lesy a majetky SR apelujú na všetkých návštevníkov vojenských lesov v rámci celého územia republiky a žiadajú ich o maximálnu opatrnosť pri pobyte v prírode a o dodržiavanie všetkých protipožiarnych predpisov a zásad bezpečnosti.

Viac o téme: PožiarMinisterstvo obranyVojenské lesyLevočské vrchy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu