Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z vojenských lesov hlásia zvýšené riziko požiarov: Do časti je zákaz vstupu

Vojenské lesy
Vojenské lesy (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Vo vojenských lesoch vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Do lesov v Levočských vrchoch platí až do odvolania zákaz vstupu. Dôvodom je pretrvávajúce sucho a vysoké teploty, ako aj skúsenosť z rozsiahlych požiarov v uplynulých rokoch. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ako vysvetlil generálny riaditeľ Vojenských lesov a majetkov SR Ján Jurica, v minulosti zničil požiar v Levočských vrchoch viac ako 100 hektárov lesa. Príslušné okresné úrady v Kežmarku, Starej Ľubovni a Poprade preto vydali zákaz využívania lesov verejnosťou. "Cieľom je zabezpečenie ochrany lesov pred vznikom požiarov a tiež bezpečnosť ľudí. Za pochopenie, opatrnosť a zodpovedný prístup voči prírode, lesom a zvieratám vopred ďakujeme," dodal.

Je potrebné dodržiavať protipožiarne predpisy

Vojenské lesy a majetky zároveň apelujú na všetkých návštevníkov vojenských lesov v rámci celého územia SR a žiadajú ich o maximálnu opatrnosť pri pobyte v prírode a o dodržiavanie všetkých protipožiarnych predpisov a zásad bezpečnosti.

Viac o téme: VstupPožiarZákazVojenské lesyRiziko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu