Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Letná tragédia na kopci Soroška: Vinník z miesta nehody ušiel, druhý vodič (†55) po náraze zomrel!

Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život. Zobraziť galériu (3)
Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život. (Zdroj: Facebook/ Polícia SR- Košický kraj)

JABLONOV NAD TURŇOU - K tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu (9. 7.) večer na horskom priechode Soroška v katastri obce Jablonov nad Turňou v okrese Rožňava. Zrážku dvoch osobných vozidiel neprežil 55-ročný vodič jedného z nich, ťažké zranenia pri nej utrpeli jeho dvaja spolujazdci. Informovala o tom hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová, vodič, ktorý podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nehodu spôsobil, z miesta ušiel.

archívne video

Tragická nehoda na českej D1: Vyžiadala si tri ľudské životy (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy)

"Podľa doterajších zistení doposiaľ nestotožnený vodič viedol včera krátko po 18.00 h osobné motorové vozidlo značky Citroën Xsara Picasso po štátnej ceste I/16 v smere z Košíc do Rožňavy, avšak v tiahlej ľavotočivej zákrute na horskom priechode Soroška z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde pravou prednou časťou vozidla narazil do ľavej prednej časti protiidúceho osobného motorového vozidla značky Ford Focus, ktoré šlo v smere z Rožňavy do Košíc," priblížila. Okrem vodiča vozidla Ford, ktorý utŕženým zraneniam na mieste podľahol, utrpeli jeho 46-ročná spolujazdkyňa a 19-ročný spolujazdec zranenia s predpokladaným časom liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní.

Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život.
Zobraziť galériu (3)
Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život.  (Zdroj: Facebook/ Polícia SR- Košický kraj)

Viac ako sedem dní sa zo zranení bude liečiť 18-ročná spolujazdkyňa. Prítomnosť alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok u nebohého vodiča zistí nariadená pitva. "Vec po zadokumentovaní za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave, ktorý začal trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví," doplnila Ivanová. Okolnosti, ako aj presnú príčinu dopravnej nehody budú ďalej vyšetrovať rožňavskí dopravní policajti.

Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život.
Zobraziť galériu (3)
Dopravná nehoda pri Soroške si vyžiadala jeden život.  (Zdroj: Facebook/ Polícia SR- Košický kraj)

Viac o téme: NehodaPolícia SoroškaVinník ušiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu