Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SaS považuje rozhodnutie o nemocniciach v Martine a Bratislave za dobré

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana SaS považuje rozhodnutie o financovaní výstavby nemocníc v Martine a na bratislavských Rázsochách za dobré, napriek tomu, že mala iný pohľad. Za stranu to uviedla jej tímlíderka a šéfka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.

"Dôležité však je, že sa spravilo rozhodnutie a máme šancu stíhať termíny, ku ktorým sme sa zaviazali," ozrejmila. Doplnila, že sa teší z toho, že sa "nezhodila zo stola" investícia do nemocnice v Martine. Projekt je podľa nej pripravený výborne.

Archívne video: Z plánu obnovy sa bude financovať výstavba Rázsoch a nemocnice v Martine, výstavba bude stáť viac ako 600 miliónov eur

Z plánu obnovy sa bude financovať výstavba Rázsoch a nemocnice v Martine, výstavba bude stáť viac ako 600 miliónov eur (Zdroj: Topky/Maarty)

Cigániková zdôraznila, že sa musí čo najskôr spustiť férová súťaž pre všetkých záujemcov o podporu projektov z plánu obnovy. Rozhodujúca pritom podľa nej musí byť realizovateľnosť a prínos pre občanov, nie pre politikov. Skonštatovala, že sa musí urobiť všetko preto, aby sa termíny stihli. "Priznávam, že to vidíme kriticky. Nesmieme meškať so žiadnym ďalším úkonom. Toto si uvedomuje veľmi dobre aj ministerstvo zdravotníctva a verím, že aj vláda. Som pripravená kedykoľvek pomôcť," dodala.

Vláda v piatok rozhodla o tom, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc má ohlásiť v septembri.

Viac o téme: FinancovanieNemocnicaBratislavaMartinSaSJanka Bittó Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu