Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VAROVANIE Na trhu je nebezpečný kozmetický výrobok: MATKY ho používajú denne, bábätkám však môže uškodiť

Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred nebezpečným kozmetickým výrobkom - detskými vlhčenými utierkami značky Cotton club. Zobraziť galériu (2)
Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred nebezpečným kozmetickým výrobkom - detskými vlhčenými utierkami značky Cotton club. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mamičky by mali zbystriť pozornosť. Je dosť možné, že doma majú kozmetický výrobok, ktorý môže byť pre ich malé ratolesti nebezpečné. Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnými detskými vlhčenými utierkami značky Cotton club. Krajinou pôvodu výrobku je Ruská federácia.

Nebezpečný výrobok do systému Rapex (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán v Litve. Obrúsky obsahujú látky propylparaben (0,209 percenta) a phenoxyisopropanol (0,216 percenta). 

Archívne video: Policajti našli v noci pred reštauráciou plačúce dieťa v kočíku: Rodičia roka zatiaľ nasávali vo vnútri

Policajti našli v noci pred reštauráciou plačúce dieťa v kočíku: Rodičia roka zatiaľ nasávali vo vnútri (Zdroj: MP Praha)

"Dané látky sa nesmú používať v nezmývateľných kozmetických výrobkoch určených na použitie v oblastiach pod plienkou u detí do troch rokov," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie úradu.

 

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Monday, June 13, 2022
Viac o téme: KozmetikaNebezpečný výrobokÚVZVlhčené utierky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu