Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Ďalší útok medveďa: V Porube napadol muža, skončil DOHRYZENÝ v nemocnici!

(Zdroj: Getty Images)

PORUBA - Staršieho muža napadol v pondelok dopoludnia pri kaplnke v Porube v okrese Prievidza medveď. Muž utrpel poranenia ruky, previezli do ho nemocnice. Na miesto smeruje i Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Uviedol to starosta Poruby Tomáš Tóth, udalosť potvrdila i hovorkyňa Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková. "Pán bol dohryzený, previezli ho do nemocnice, podľa mojich informácií má byť v stabilizovanom stave," povedal Tóth.

 

❗❗❗MIMORIADNY OZNAM❗❗❗ Oznamujeme občanom, že dnes doobeda bol pri miestnej kaplnke napadnutý človek medveďom. Žiadame...

Posted by Ing. Tomáš Tóth, starosta obce Poruba on Monday, June 13, 2022

Archívne video: Jaroslav Karahuta k téme premnoženia medveďov a návrhov riešenia tohto problému

Jaroslav Karahuta k téme premnoženia medveďov a návrhov riešenia tohto problému (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

K útoku podľa neho došlo v blízkosti kaplnky, približne 200 až 300 metrov nad zastavaným územím obce. "Je to najvyhľadávanejšie miesto v obci, keďže sa tam nachádza kaplnka, liečivý prameň. Cez víkend tam chodia stovky ľudí," priblížil.

Starostu podľa svojich slov útok medveďa prekvapil i znepokojil. "Nestalo sa ešte, aby bol medveď tak blízko k dedine," podotkol.

Na miesto išiel aj zásahový tím 

"Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky (Zásahový tím ŠOP SR) dnes v dopoludňajších hodinách dostal hlásenie o útoku medveďa na človeka pri obci Poruba, v okrese Prievidza," uviedla Štátna ochrana prírody. 

"Zásahový tím ŠOP SR sa ihneď po nahlásení udalosti dostavil na miesto útoku. Obhliadku vykonal spolu so zástupcom Správy Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie ŠOP SR ako aj so zástupcom užívateľa miestneho poľovného revíru. Medveď zaútočil na muža so psom za obcou Poruba a spôsobil mu zranenia pravej ruky. Muž je hospitalizovaný v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný," dodali. 

Viac o téme: Medvedútok Poruba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu