Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Asociácia nemocníc podmienečne súhlasí s ponukami Dôvery a Union: Návrh VšZP odmieta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) podmienečne súhlasí s ponukami súkromných zdravotných poisťovní Dôvera a Union zdravotná poisťovňa na čiastočnú kompenzáciu mzdového navýšenia a nárastu prevádzkových nákladov v roku 2022. Svojim členom s nimi odporučí podpísanie dodatkov. Návrh štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) asociácia odmieta. Informovali o tom z ANS.

"V prípade, že bude dofinancovanie zdravotníctva vyššie ako rezerva vo výške 100 miliónov eur už uvoľnená do systému prostredníctvom platby za poistencov štátu, bude ANS rokovať s obomi zdravotnými poisťovňami (Dôvera a Union ZP) o ďalšom navýšení," uviedla asociácia v stanovisku po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní Rady ANS.

Návrh VšZP neodsúhlasili, keďže podľa predloženej ponuky medziročne nepríde k navýšeniu úhrad pre nemocnice ANS ako celok. Návrh tiež podľa ANS nepokrýva oprávnené zvýšené náklady jej členov v tomto roku. "V prípade, že v priebehu mesiaca máj nedôjde k dohode na úprave zmluvných podmienok pre členov ANS v roku 2022, bude ANS nútená odporučiť svojim členom vypovedať zmluvy s VšZP," uzavrela ANS.

Viac o téme: Asociácia nemocnícUnionDôvera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu