Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fínsky prezident infikovaný KORONAVÍRUSOM dostal zápal pľúc: Z nemocnice ho prepustili

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö (Zdroj: SITA/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP)

HELSINKI - Fínsky prezident Sauli Niinistö, ktorý sa nakazil koronavírusom, v stredu oznámil, že dostal aj zápal pľúc. Nakoľko sa však jeho zdravotný stav celkovo zlepšil, z nemocnice je už prepustený, uviedol na sociálnej sieti Facebook. Informovala o tom agentúra AFP.

"Korona ustúpila a postihol ma zápal pľúc," napísal 73-ročný Niinistö na Facebooku. Dodal, že horúčka mu poklesla o tri stupne Celzia. Personálu nemocnice sa poďakoval s tým, že v ďalšej liečbe bude pokračovať doma. Niinistö strávil tento týždeň "niekoľko dní" v nemocnici po tom, čo mu 19. apríla diagnostikovali ochorenie COVID-19. V dôsledku nákazy musel prezident odložiť návštevu susedného Nórska.

Fínsky prezident má navštíviť Švédsko

Prezident Fínska má 18. mája navštíviť Švédsko. Obe krajiny v súčasnosti zvažujú, že požiadajú o členstvo v NATO, pričom sa očakáva, že tak spravia spoločne. Fíni boli v minulosti proti členstvu svojej krajiny v Severoatlantickej aliancii, avšak v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu podpora vstupu do NATO v prieskumoch verejnej mienky prudko stúpla, dodáva AFP.

Viac o téme: NemocnicaPrezidentFínskoKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu