Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Richard Raši žiada mimoriadny výbor k nemocnici na Rázsochách

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši (nezaradený) žiada zvolanie mimoriadneho parlamentného výboru pre zdravotníctvo za účasti šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v súvislosti s plánom výstavby novej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Šéfka výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) žiadosť o zvolanie výboru zatiaľ neeviduje.

"Na  rokovaní výboru budeme žiadať ministra, aby aj s ohľadom na plynúce míľniky v zmysle Plánu obnovy a odolnosti bezodkladne predložil finálne rozhodnutie k budúcnosti Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), k výstavbe alebo nevýstavbe Rázsoch, budúcnosti ostatných bratislavských i regionálnych nemocníc, k využitiu peňazí na výstavbu nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti aj s presným časovým harmonogramom, ako plánuje ministerstvo tieto peniaze využiť," spresnil. Čerpanie peňazí z plánu obnovy na tento účel je podľa Rašiho ohrozené. Bittó Cigániková potvrdila, že pokiaľ požiada o zvolanie mimoriadneho výboru dostatočný počet poslancov, zvolá ho.

ARCHÍVNE VIDEO Podľa predsedu Dobrej voľby Druckera je tu vážne riziko, že nemocnice Rázsochy sa opäť nedokončia

Podľa predsedu Dobrej Voľby Druckera je tu vážne riziko, že nemocnice Rázsochy sa opäť nedokončia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva ešte začiatkom apríla informovala, že dokumentácia k verejnému obstarávaniu bola predložená Úradu pre verejné obstarávanie. Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády ozrejmil, že rezort v najbližšom období odstráni technickú pripomienku úradu, a potom sa proces ukončí.

Viac o téme: NemocnicaRichard RašiRázsochyMimoriadny výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu