Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľký zvrat v prípade exšéfa SIS Pčolinského: Kollár sa priznal k úplatku! S prokurátorom chce dohodu

Podnikateľ Zoroslav Kollár na NAKA v Nitre Zobraziť galériu (2)
Podnikateľ Zoroslav Kollár na NAKA v Nitre (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - V prípade bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby nastal veľký zvrat! V kauze prehovoril dôležitý muž Zoroslav Kollár. Podnikateľ sa priznal, že v kauze Pčolinského dal úplatok 40-tisíc eur.

Zdá sa, že v korupčnej kauze bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského nastal veľký posun. Podľa informácií portálu Aktuality.sk prehovoril kľúčový muž celej kauzy konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Ten chce podľa portálu, ktorému to mali potvrdiť tri od seba nezávislé zdroje, s prokurátorom uzatvoriť dohodu o vine a treste. Tá má ale vždy podmienku priznanie. 

Kauzu otvoril bývalý námesntík SIS Boris Beňa, ktorý vypovedá, že Slovenská informačná služba sledovala Kollára a na pokyn Pčolinského sledovanie aj odpočúvanie jeho telefónu zastavili. Pčolinský aj Beňa mali za to dostať od Kollára 40-tisíc eur. Exšéf Slovenskej informačnej služby to popiera. 

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd
Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Sprostredkovateľom mal byť známy kajúcnik Ľudovít Makó. Ten sa ku korupcii rovnako, ako Beňa a Kollár priznal. Pčolinský o tom, źe sa Kollár priznal, vraj nevie. "Nemám informáciu o tom, ze by sa Zoroslav Kollár priznal k tomu, že by mi poskytol akýkoľvek úplatok a ja jemu akúkoľvek protislužbu. O takejto verzii výpovede som nepočul. Budúci týždeň mám vypovedať, predpokladám, že tam sa dozviem viac," reagoval pre portál Vladimír Pčolinský. Úrad špeciálnej prokurátúry sa k vyšetrovaniu vyjadrovať odmietol, pretože je neverejné. 

Vladimíra Pčolinského sa na sociálnej sieti pokúsil zastať jeho brat Peter, poslanec za Sme rodina. Zverejnil časť výsluchu Zoroslava Kollára s dodtakom, aby si ľudia názor urobili sami.

 

Názor si urobte sami… toľko k dnešným bombastickym správam portálu aktuality.sk

Posted by Peter Pcolinsky on Thursday, April 28, 2022

 

Viac o téme: úplatokVäzbaVýpoveďSISZoroslav KollárVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu