Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Druckerov odkaz Matovičovi: Takto tu skutočne nebude dobre, musíme odmietnuť hochštaplerské spôsoby vládnutia!

Dobrá voľba a Umiernení
Dobrá voľba a Umiernení (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalý minister zdravotníctva a súčasný líder Dobrej voľby a Umiernených Tomáš Drucker má už plné zuby štýlu, akým aktuálna vláda vedie rokovania ohľadom pomoci občanov. Vinu na tom má podľa neho hlavne Igor Matovič ako minister financií, ktorého spôsoby vládnutia Druckera neprestávajú prekvapovať.

archívne video

Podľa predstaviteľov Dobrej voľby neurobil minister Vlčan s vysokými cenami potravín vôbec nič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Drucker svoje rozčarovanie prezentoval v poslednom statuse. "Zastavme šialenú hru a hazard Igora Matoviča s krajinou," vyzýva v úvode. "Vyzývame vládu SR, osobitne premiéra a poslancov NR SR, odmietnite hochštaplerský spôsob riadenia, ktorý opäť predvádza minister financií Igor Matovič. Ľuďom treba pomáhať. A potrebujú pomoc rýchlo. Nič nebráni vláde, aby poskytla jednorazovú pomoc všetkým tým, ktorí naozaj potrebujú túto pomoc," píše Drucker.

Dlhodobé a systémové zmeny sa však musia ale podľa neho robiť tak, aby sa nenarobilo oveľa viac škôd ako osobu. "To sme už totiž zažili pri jeho atómovkách. Upozorňujeme, že neexistuje žiadna verejná analýza dopadov spôsobu financovania mesianistických nápadov ministra Matoviča a pritom zamestnávame kopu kvalitných analytikov na ministerstvách," tvrdí bývalý minister zdravotníctva.

Štátny rozpočet a štát sa podľa Druckera nemôže riadiť ako súkromná malá firmička, "kde sa pán majiteľ zobudí a môže si rozhodnúť ako bude nakladať so svojimi peniazmi". Upozorňuje na to, že verejné zdroje sú všetkých občanov. "Takto rozhodne dobre nebude," parafrázoval Matovičov známy výrok Drucker.

Viac o téme: Tomáš DruckerDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu