Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čaputová poslala expremiérovi Ficovi tvrdý odkaz: Jeho hru odmietam! Pomýlila si pritom meno

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – K horúcej kauze obvinenia expremiéra Roberta Fica sa jasne vyjadrila aj Zuzana Čaputová. Šéf Smeru totiž prezidentku opakovane v posledných dňoch spomínal práve v súvislosti so svojím trestným stíhaný. Prezidentka mu odkázala, že má k dispozícii všetky právne prostriedky na to, aby sa mohol účinne brániť a jeho hru odmieta. Nezaobišlo sa to však bez jednej malej chybičky.

Čaputová uviedla, že každé trestné stíhanie opozičného politika je pre krajinu citlivým testom demokracie. Keď sa má pred súd postaviť bývalý premiér, platí to dvojnásobne. „V tomto teste obstojíme len vtedy, keď každý jeden krok prebehne striktne v súlade so zákonom. Spolu s celou verejnosťou budem preto pozorne sledovať ďalší postup vyšetrovania. Tu nie je miesto na konšpirácie, ani politické divadlo,“ uviedla.

 

Každé trestné stíhanie opozičného politika je pre krajinu citlivým testom demokracie. Keď sa má pred súd postaviť bývalý...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, April 26, 2022

Pripomenula, že Slovensko nie je totalita a rozsudky súdov nie sú dané vopred. „Robert Fico má k dispozícii všetky právne prostriedky na to, aby sa mohol účinne brániť. To, že sa rozhodol brániť politickými útokmi, zodpovedá jeho politickému štýlu. Postavil ho na hľadaní nepriateľov a diskreditácii tých, ktorí mu stoja v ceste,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

„Takéhoto ho poznáme a takto chce, aby sme o veciach premýšľali. Jeho hru však odmietam. Je založená na lži a oslabuje dôveru v spravodlivosť. To posledné, čo orgány činné v trestnom konaní teraz potrebujú, sú tlaky od politikov.“ dodala.

Čaputová poslala expremiérovi Ficovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Podaril sa jej pri tom však malý preklep, keď najskôr napísala meno bývalého premiéra nesprávne a namiesto Robert uviedla Róbert. Chyba však bola na sociálnej chvíli iba pár minút a následne bola opravená.

Viac o téme: PrezidentkaRobert FicoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu