Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sudcovská rada pri Krajskom súde v Bratislave vyzýva Mazáka na zdržanlivosť vo vyjadreniach

(Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Sudcovská rada pri Krajskom súde (KS) v Bratislave vyzýva predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka na nevyhnutnú zdržanlivosť vo vyjadreniach o veciach týkajúcich sa konania a osobnosti sudcov, ktoré neprispievajú k zvýšeniu dôveryhodnosti justície. Mazák berie stanovisko sudcovskej rady "vzhľadom na jej zloženie len na vedomie".

Sudcovská rada sa odvoláva na Mazákove medializované vyjadrenia vo vzťahu k sudcom Borisovi Tóthovi, Marcele Kosovej a Dane Jelinkovej Dudzíkovej. Považuje ich za nevhodné, neodborné, zavádzajúce a znevažujúce. "Názorové rozpory je možné riešiť len v rovine odbornej diskusie s vylúčením znevažovania oponentov v mediálnom priestore," zdôraznila sudcovská rada v tlačovej správe, ktorú poskytol hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Stanovisko sudcovskej rady berie len na vedomie

"Názor Sudcovskej rady Krajského súdu v Bratislave, vzhľadom na jej zloženie, beriem len na vedomie. Necítim totiž potrebu brániť svoju odbornosť alebo vhodnosť vyjadrovania sa pred ľuďmi, ktorí mlčky prechádzajú verejné hrubé urážky, nepravdy a výmysly zo strany niektorých sudcov, nebránia svojich kolegov pred útokmi politikov, a tak by som mohol pokračovať," reagoval predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.

Viac o téme: VyjadreniaBratislavaJán MazákVázvaSudcovská rada Krajského súdu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu