Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sudcovia si zvolili piatich nových členov Súdnej rady SR: Oficiálne výsledky oznámili dnes

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Sudcovia si vo štvrtok (21. 4.) zvolili piatich nových členov Súdnej rady SR. Stanú sa nimi sudkyne Ayše Pružinec Eren, Dana Jelinková Dudzíková, Marcela Kosová a sudcovia Peter Farkaš i Peter Bebej. Oficiálne volebné výsledky oznámili v piatok popoludní v bratislavskom sídle Súdnej rady SR.

Na listine kandidátov pre západoslovenský volebný obvod, v ktorom volili troch nových členov Súdnej rady, bolo zapísaných 12 kandidátov. Uspeli sudkyne Kosová, Jelinková Dudzíková a Pružinec Eren pôsobiace na Krajskom súde v Bratislave. Za stredoslovenský obvod obsadí voľné miesto jediný kandidát Bebej z Okresného súdu Dolný Kubín. Vo východoslovenskom volebnom obvode sa volil jeden člen súdnej rady z troch zapísaných kandidátov. Uspel Farkaš z Krajského súdu v Prešove.

Končilo funkčné obdobie 

Štyrom členom Súdnej rady uplynie funkčné obdobie koncom júna. Volil sa tiež náhradný člen namiesto Kosovej, ktorá sa 7. februára vzdala funkcie. Funkčné obdobie zástupcov sudcov v Súdnej rade SR je päť rokov. Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi, predsedom a podpredsedom. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členov dodávajú Národná rada (NR) SR, prezident SR a vláda SR.

Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov

Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi, predsedom a podpredsedom. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členov dodávajú Národná rada (NR) SR, prezident SR a vláda SR. 

Viac o téme: Marcela KosováDana Jelinková DudzíkováAyše Pružinec ErenPeter FarkašPeter Bebej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu