Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Je Slovensko ďalšie na rade? Ruské ministerstvo zahraničia malo poslať hrôzostrašný odkaz: Jasné slová polície!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Pixabay)

BRATISLAVA – Ani po vyše mesiaci a pol nie je vojne na Ukrajine koniec. Za ten čas prokremeľská propaganda šírila obrovské množstvo hoaxov, ktoré vo veľkom šírili aj slovenskí občania. Klamstvá o vojne na Ukrajine, o zničení systému S-300, ktorý sme Ukrajine darovali, či ďalšie. Teraz sa však objavil ďalší hoax. V ňom mal údajne rezort diplomacie Ruska poslať Slovákom hrôzostrašný odkaz!

V noci poslali Rusi cez ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie nótu na Slovensko: vzhľadom na aktívne a vecné podporenie Ukrajiny a jej nelegálneho vedenia latentnými zbraňami Ruská federácia berie na vedomie, Slovenská republika je potencionálnym cieľom ozbrojených síl Ruskej federácie a ozbrojených síl Bieloruska. Územná celistvosť ani zvrchovanosť SK nie je v súčasnom stave garantovaná Ruskou federáciou. Zapojenie sa aktívne na stranu nepriateľa je aktom nepriateľského úmyslu voči Ruskej federácii. MZV RF“. Tak takto znela správa, ktorá sa za posledné hodiny vo veľkom šírila rôznymi kanálmi, v ktorých vo veľkom ruská propaganda šírila klamstvá. Je to však skutočne pravda?

Archívne VIDEO Naď potvrdil, že Slovensko darovalo S-300 Ukrajine, nahradiť ich má jeden z najmodernejších systémov protivzdušnej obrany Patriot

 

Naď potvrdil, že Slovensko darovalo S-300 Ukrajine, nahradiť ich má jeden z najmodernejších systémov protivzdušnej obrany Patriot (Zdroj: MO SR)

Polícia na sociálnej sieti upozornila, že prekremeľskí facebookoví trolovia sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajine snažia bagatelizovať vojnu u našich východných susedov, ospravedlniť tento agresívny akt, vyvolať nenávisť a odpor k utečencom z Ukrajiny a šíriť naratív „ačomyzmus“ a „ačohentizmus“. A najnovšie sa rozhodli pracovať aj s prirodzeným ľudským pocitom – strachom.

Po darovaní obranného systému Ukrajine sme opäť zaznamenali zvýšenú aktivitu prokremeľských účtov na Facebooku. Najnovšie šíria údajnú "diplomatickú nótu", ktorá má vyvolať strach a obavy z toho, že Slovensko pomáha Ukrajine. Samozrejme ide o podvrh a primitívny útok na prirodzené ľudské pocity a obavy,“ upozornili policajti na sociálnej sieti. K celej veci sa vyjadrilo aj ministerstvo zahraničných vecí, ktoré jasne uviedlo, že žiadna podobná správa či nóta Slovensku doručená nebola.

 

KDE BOLO TAM BOLO, BOLA RAZ JEDNA FALOŠNÁ DIPLOMATICKÁ NÓTA... Prokremeľskí facebookoví sluhovia už od začiatku vojny...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, April 11, 2022

Rovnako žiadnu takúto aktivitu nemá evidovať ani zastupiteľský úrad v Moskve, ktorý by o podobnej aktivite musel byť upovedomený. To, že ide dezinformáciu naznačuje aj samotný jazyk a štýl, akým je správa napísaná. Jej účelom je vyvolávať strach. Slovensko nie je ohrozené, naše členstvo v NATO nám poskytuje najvyššie možné bezpečnostné záruky. Navyše, vzdušný priestor Slovenska je chránený špičkovými systémami Patriot. Darovanie systému S 300 prebehlo na základe žiadosti Ukrajiny o pomoc pri výkone sebaobrany v zmysle článku 51 Charty OSN ako priamy následok ozbrojenej agresie zo strany Ruskej federácie,“ ozrejmil rezort diplomacie.

To, že ide o podvrh, potvrdilo pre Topky.sk aj ministerstvo obrany. „Informácia sa nezakladá na pravde. Ide o ďalší príklad šírenia klamstiev ruskej propagandy,“ napísala hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.

Systém S-300
Zobraziť galériu (2)
Systém S-300  (Zdroj: TASR/AP)

Naďalej slúži

Darovaný systém protivzdušnej obrany S-300 naďalej pomáha Ukrajine. Správy z Ruskej federácie o jeho zničení sú ďalším klamstvom ruského prezidenta Vladimira Putina. Hovorkyňa Ministerstva obrany to uviedla v súvislosti so správami o zničení systému.

Ruské ministerstvo obrany v pondelok oznámilo, že ruské ozbrojené sily pri ukrajinskom meste Dnipro zničili systém protivzdušnej obrany S-300, ktorý Ukrajine poskytla "jedna z európskych krajín". Tvrdenia o zničení systému S-300, ktorý Slovensko dodalo Ukrajine, sa objavili už v nedeľu (10. 4.), avšak premiér SR Eduard Heger (OĽANO) ich neskoro večer poprel.

 

SLOVENSKÚ S-300 NEZNIČILI Ruská propaganda šíri klamstvá, že obranný systém zo Slovenska S-300 je zničený. Chcem...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Sunday, April 10, 2022

 

Viac o téme: HoaxMinisterstvo zahraničných vecíPolícia Vojna na UkrajineSystém S 300Hrôzostrašný odkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu