Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kollár vyjadril obavu, že Putin s Orbánom si rozparcelujú Slovensko: Reakcia z Maďarska

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko má záujem na pokračovaní rozvoja maďarsko-slovenskej spolupráce a vzájomných vzťahov, reagoval v pondelok na sociálnej sieti hovorca maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenie predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina), týkajúce sa údajných územných nárokov maďarského premiéra Viktora Orbána.

"S úctou pripomíname Borisovi Kollárovi, že žijeme v 21. storočí. V uplynulom desaťročí sme mnoho pracovali na tom, aby sa spolupráca Maďarska so Slovenskom priebežne rozvíjala, čo je v prospech oboch krajín. Dosiahli sme spoločne pekné výsledky a sme pripravení, aby sme tieto vzťahy ďalej budovali v rámcoch Európskej únie, ktorej sme už obe krajiny dávno členmi," píše Menczer.

Viktor Orbán hovorí k svojim priaznivcom počas volebnej noci
Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán hovorí k svojim priaznivcom počas volebnej noci  (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Kollár v televízii Markíza v nedeľňajšej relácii Na telo vyjadril obavy, že o chvíľu si ruský prezident Vladimir Putin s Orbánom "rozparcelujú" Slovensko. "(Maďari) hovoria o veľkom Uhorsku, kupujú si u nás nehnuteľnosti, rozdávajú pasy. To nie je sranda," povedal s tým, že ruská agresia podkopáva medzinárodný systém, ktorý zaručuje suverenitu aj Slovensku, čo by časom podľa Kollára mohol využiť aj Orbán smerom k Slovensku.

Viac o téme: územieSlovenskoMaďarskoVladimir PutinBoris KollárViktor OrbánRozparcelovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu