Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Cigániková to v priamom prenose už jednoducho nedávala! Po slovách Kéryho sa len chytala za hlavu

Cigániková sa len chytala za hlavu po odpovediach Kéryho. Zobraziť galériu (2)
Cigániková sa len chytala za hlavu po odpovediach Kéryho. (Zdroj: reprofoto TV Markíza)

BRATISLAVA - Koncom februára sa takpovediac celý západný svet spojil proti ruskej agresii, ktorá nastala na Ukrajine. Vyjadrenia o odsúdení tohto barbarského činu sa točili v takmer všetkých stranách politického spektra na Slovensku. Prešiel však už viac ako mesiac a vyjadrenia sa postupne vykryštalizovali. U niektorých až tak, že sa z nich v televízii kolegovia chytali za hlavy a to doslova! Napätú atmosféru v štúdiu spôsobil dokonca sám predseda zahraničného parlamentného výboru Marián Kéry (Smer-SD).

V závere relácie Na telo s Michalom Kovačičom na TV Markíza býva dobrým zvykom, že hostia odpovedajú na divácke otázky. Toto býva často bodom zlomu, kedy politik buď odpovedať nevie, alebo ukáže svoju právu tvár. Nebolo to inak ani v nedeľu, kedy boli hosťami šéf spomínaného výboru Marián Kéry, podpredseda europarlamentu a člen neparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka a predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková.

 

Prestať pozerať nedeľné politické diskusie = najlepšie rozhodnutie (upozornila Miladka/strih Na telo s Michalom Kovačičom)

Posted by Zomri on Sunday, April 3, 2022

Odpoveď šéfa výboru v štúdiu viacerých zaskočila

"Ja a ani Smer sociálna demokracia nemáme problém pomenovať tieto veci," povedal hneď na úvod Kéry, ktorý tým narážal na odsúdenie ruskej okupácie na Ukrajine. V zapätí ale moderátor skorigoval otázku istého diváka Ladislava, ktorá znela, či je Rusko náš priateľ. "V mojich očiach áno," neváhal ani sekundu Kéry. Prísediaca Cigániková sa okamžite a neveriacky chytila za hlavu.

Cigániková to v priamom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto TV Markíza)

Kéry však ešte prilial olej do ohňa. "Napriek tomu, že momentálne porušuje medzinárodné právo a vykonáva akt vojenskej agresie na Ukrajine," doložil Kéry.

Túto odpoveď nevydržal už ani podpredseda europarlamentu a rázne sa Kéryho opýtal. "Čo by sa muselo stať, aby nebol ruský prezident váš priateľ? Čo by musel urobiť?" spýtal sa Šimečka, pričom Cigániková mu ešte sekundovala. "Prečo sa vy tam rovno nepresťahujete?" spýtala sa šéfka zdravotníckeho výboru Kéryho.

Prečo ste agresívny? Pýtala sa Cigániková Kéryho v priamom prenose

"Rozdiel medzi mnou a vami je v tom, že ja som upozornil na porušenie medzinárodného práva aj v minulosti a nikdy by mi nenapadlo nejakého prezidenta Spojených štátov vojnovým zločincom. Pre vás nie je problém nazývať prezidenta Ruskej federácie vojnovým zločincom," argumentoval Kéry, na čo mu Cigániková skočila do reči. "Však sa tam vraždí, znásilňujú sa ženy," popisuje ukrajinské hrôzy poslankyňa, ktorá sa následne pýtala Kéryho, prečo je agresívny, keď začal zvyšovať hlas a argumentovať udalosťami v Juhoslávii.

"Viete sa správať normálne? ... No tak máme odpoveď, prečo fandí Putinovi. Frajer..." zakončila výmenu názorov potľapkaním chrbta Kéryho Cigániková.

Viac o téme: RuskoSmer-SDSaSMarián KéryJana Bittó CigánikováKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu