Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE V Spišskej Novej Vsi horí domov dôchodcov! Hrozivé VIDEO, strecha v plameňoch a hustý dym

Požiar v domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi. Zobraziť galériu (2)
Požiar v domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi. (Zdroj: Reprofoto - Facebook/R.Š.)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Už viac ako dve hodiny bojujú hasiči s požiarom v domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach potvrdil, že na mieste aktuálne zasahuje 11 profesionálnych hasičov s ôsmimi kusmi techniky a ďalšie dve jednotky hasičských dobrovoľníkov.

Na mieste zatiaľ nie sú zranené osoby, čo TASR potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Záchranári však ostávajú pri požiari a v prípade potreby sú pripravení pomôcť. Domov dôchodcov je v správe mesta Spišská Nová Ves, jeho zástupcovia sú podľa hovorkyne mesta Edity Gondovej na mieste a situáciu sa snažia riešiť.

Požiar hasičom nahlásili okolo 13.30 h, bližšie informácie k jeho vzniku či príčinám zatiaľ nie sú známe.
 

Všetkých sa podarilo evakuovať

Riaditeľ domova dôchodcov Štefan Šiška potvrdil, že v priebehu polhodiny od vypuknutia požiaru sa podarilo všetkých z horiacej budovy evakuovať. "V zariadení bolo 190 ľudí, nikto zo zamestnancov ani klientov sa, našťastie, nezranil. Momentálne máme zasadnutie krízového štábu, kde budeme riešiť, kam týchto ľudí umiestnime. Budova je pomerne dosť zničená," zhodnotil situáciu Šiška. Dodal, že oheň sa pravdepodobne začal šíriť z nejakého miesta spod strechy a zasiahol aj nižšie poschodia. Hasiči sú stále na mieste a snažia sa požiar zlikvidovať. "Škody budú vysoké, pravdepodobne sa aj časť strechy prepadla na štvrté poschodie," dodal riaditeľ.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová doplnila osoby odvážajú z miesta udalosti evakuačnými autobusmi nateraz do miestnej športovej haly. Spišskonovoveskí dopravní policajti zároveň pre požiar uzavreli križovatku ulíc Gorkého a Brezovu ulicu, prichádzajúcich vodičov navigujú na obchádzkové trasy. "Všetci policajti na mieste bez rozdielu zaradenia a funkcie pomáhajú ľuďom dostať sa čo najskôr do bezpečia a usmerňujú dopravu. Po uhasení požiaru sa začne obhliadka miesta požiaru, reálne to však bude možné až po kompletnej likvidácii," dodala Ivanová.

Ľudí rozmiestňujú aj do hotelov 

Samospráva mesta Spišská Nová Ves na sociálnej sieti informovala, že ľudí, ktorých bolo nutné zo zariadenia evakuovať, rozmiestňujú do nemocníc, hotelov a domáceho ubytovania. V športovej hale sa realizuje len ich prerozdelenie.

 

Informujeme o aktuálnom dianí

Posted by Mesto Spišská Nová Ves on Tuesday, March 29, 2022

Reakcia ministra Krajniaka

Minister práce Milan Krajniak reagoval na nepríjemnú udalosť a okamžite prisľúbil pomoc. Vo štvrtok osobne navštívi Spišskú Novú Ves a bude rokovať o možnej pomoci pre domov dôchodcov. Taktiež poďakoval všetkým záchraným zložkám za rýchlu reakciu a okamžitú evakuáciu seniorov do bezpečia.  

 

PRÍKLADNÁ EVAKUÁCIA DOMOVA SENIOROV: PO POŽIARI SÚ BEZ OBETÍ Prinášam vám aktuálnu správu: bez obetí a zranení sa podľa...

Posted by Milan Krajniak on Tuesday, March 29, 2022

Požiar sa podarilo lokalizovať

Požiar domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi sa hasičom podarilo lokalizovať. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Jana Matis Libová s tým, že hasiči sú stále na mieste a dohášajú skryté ohniská.

"Podľa predbežných informácií vyhorelo celé podkrovie objektu, ktoré bolo obývané klientmi. Je predpoklad, že škody budú vysoké. Aj z tohto dôvodu na miesto smerujú príslušníci Požiarnotechnického a expertízneho ústavu rezortu zdravotníctva z Bratislavy, ktorí určia príčiny vzniku požiaru," objasnila Matis Libová.

Viac o téme: PožiarOheňHasičiDomov dôchodcovZdravotníciSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu