Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO V Košiciach ráno horel autobus, pri požiari sa nikto nezranil

Hasiči boli k požiaru privolaní pred 5.00 h. Zobraziť galériu (3)
Hasiči boli k požiaru privolaní pred 5.00 h. (Zdroj: Facebook HaZZ)

KOŠICE – V pondelok ráno došlo k požiaru autobusu košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ako informuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti, pri udalosti sa nikto nezranil. Podľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa v autobuse nenachádzali žiadni cestujúci, keďže sa presúval na zapojenie sa do riadnej prevádzky.

Hasiči boli k požiaru privolaní pred 5.00 h. "Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že plamene zachvátili celú zadnú časť vozidla, pričom požiar sa nachádzal v treťom štádiu horenia. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo o niekoľko minút zlikvidovať," uvádza HaZZ.

FOTO V Košiciach ráno
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook HaZZ)

Príčinou bol zrejme skrat

Hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová spresnila, že k udalosti došlo na križovatke Bardejovská - Popradská v smere na Luník VIII, pričom zahorelo v zadnej časti kĺbového 18-metrového CNG autobusu Citelis. "Pravdepodobne išlo o skrat elektroinštalácie, presnú príčinu vzniku však určí až ďalšie vyšetrovanie. Autobus bol vyrobený v roku 2010, od tohto roku ho aj máme v našom vozovom parku," povedala. Škody odhaduje vo výške približne 15.000 eur.

FOTO V Košiciach ráno
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook HaZZ)

V dôsledku udalosti dochádzalo k meškaniu spojov v rozsahu päť až desať minút na linkách 10, 17, 32, 34 a 54. Uvedené linky premávali odklonom cez Popradskú a Michalovskú ulicu.

Viac o téme: PožiarAutobusKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu