Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na hranici sa píšu skutočne zaujímavé príbehy: FOTO Táto babka pricestovala až z Černobyľu, rozdávala dobrú náladu!

Takmer 80-ročná babička pricestovala až z mystického Černobyľu. Zobraziť galériu (5)
Takmer 80-ročná babička pricestovala až z mystického Černobyľu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR, TASR/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV/VYŠNÉ NEMECKÉ - Žijeme v časoch, keď sa, bohužiaľ, aj teraz skloňuje slovo vojna a je ťažké uveriť, aké príbehy píše život aj v roku 2022, no čelíme krutej realite. Na hraniciach sa hromadí množstvo utečencov, ktorí utekajú pred hrôzami na Ukrajine a niektoré situácie skutočne vyzerajú ako z historických, vojnových románov. Na slovenskej hranici sa totiž objavila babička, ktorá má už skoro 80 rokov a prišla z Černobyľu!

VOJNA na Ukrajine nás prebudila zo sna: Zo Zelenského sa stal líder, ktorý zmobilizoval svet a postavil sa Putinovi (Zdroj: Topky/AMaj)

Cesta až z Černobyľu

Príbeh milej starenky popísali na svojom účte naši policajti, ktorí dokonca prezentovali aj to, odkiaľ prišla. "Narodila sa počas druhej svetovej vojny, prežila výbuch jadrovej elektrárne a vojna ju teraz prinútila opustiť krajinu," popisujú štátne orgány v statuse.

"Takmer 80-ročná babka prišla na hranice plná energie, s drevenou paličkou a všade okolo seba rozdávala úsmev a dobrú náladu. Všetkým doslova vyrazila dych, keď oznámila, že pricestovala z Černobyľu!" popisujú šokujúce chvíle zo štátnej hranice naši policajti.

Na snímke opustené mesto Pripiať, ktoré sa nachádza 3 kilometre od jadrovej elektrárne v Černobyle.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke opustené mesto Pripiať, ktoré sa nachádza 3 kilometre od jadrovej elektrárne v Černobyle.  (Zdroj: TASR/AP Photo/Efrem Lukatsky)

Prežila vojnu aj výbuch elektrárne a napriek tomu sa usmievala aj v týchto dňoch

Aj z fotografií babičky bolo vidieť, že oproti ostatným utečencom, ktorí maju v hlave len smútok a zúfalstvo si táto zachovala chladnú hlavu a dokonca medzi ľuďmi šírila dobrú náladu.  

Na hranici sa píšu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Zastavila sa len na čaj a pokračovala ďalej

Babička sa podľa policajtov zahriala teplým čajom, dostala novú barlu, aby sa jej chodilo lepšie a opäť s čarovným úsmevom odišla. "Aj takéto príbehy prináša protiprávna okupácia zvrchovaného štátu ruskou armádou, ktorá prináša bolesť, strach opustenie svojej vlasti," uzavreli policajti.

Na hranici sa píšu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Na hranici sa píšu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Viac o téme: BabkaRuskoUkrajinaČernobyľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu