Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Cestujúci z krajín EÚ môžu od stredy vstúpiť do Švédska bez obmedzení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Cestujúci z európskych krajín môžu od stredy vstúpiť do Švédska bez obmedzení týkajúcich sa ochorenia COVID-19. Švédska agentúra pre verejné zdravie však všetkým odporúča absolvovať PCR test ihneď po príchode do krajiny. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na webe.

"Od 9. februára ruší Švédsko dočasný zákaz vstupu pre cestujúcich do Švédska z krajín EÚ/EHP (vrátane severských krajín, Andorry, Monaka, San Marína, Švajčiarska, Vatikánu). Občania, bez ohľadu na občianstvo, môžu cestovať do Švédska bez obmedzení týkajúcich sa ochorenia COVID-19," spresnil rezort.

Cestujúci zkrajín mimo EÚ musia mať negatívny test

Cestujúci z krajín mimo EÚ alebo Európskeho hospodárskeho priestoru musia splniť jednu z výnimiek zo zákazu vstupu a zároveň disponovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19, prípadne byť od požiadavky na test oslobodení. "Výnimky zo zákazu vstupu a požiadavky na test sú určené pre niekoľko kategórií cestujúcich vrátane cestujúcich s očkovacími preukazmi vydanými v určitých krajinách," priblížilo MZVEZ.

Viac o téme: Cestovanie ŠvédskoKoronavírusMZVEZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu