Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

TOTO u nás na Vianoce nesmie chýbať: Viskupič ukázal tajný RECEPT! Je to naša rodinná špecialita

Marián Viskupič s manželkou Zobraziť galériu (5)
Marián Viskupič s manželkou (Zdroj: archív M. V. )

BRATISLAVA - Okrem tradičného vianočného menu sa v rodine poslanca SaS Mariána Viskupiča pripravujú aj likéry, a to hneď viaceré druhy. Špecialitou jeho rodiny sú totiž likéry. Záleží od ročného obdobia. Na Vianoce nesmie chýbať ten vaječný. Pripravte si ho spolu s poslancom!

Popri tradičnom vianočnom menu je vianočnou špecialitou v rodine Mariána Viskupiča vaječný likér. "Celkovo sú špecialitou mojej rodiny rôzne likéry - jar je u nás spojená spojená s višňovou griotkou, vyrobenou s našej úrody višní a vlastného medu a tiež s ríbezlovým likérom. Koncom leta robíme slivkový likér," uviedol Viskupič. 

VIDEO Takto sa pripravuje vaječný likér u Viskupiča

Viskupič ukázal tajný RECEPT: Likéry sú v našej rodine špecialitou (Zdroj: Topky, archív M. V. )

Likéry nás sprevádzajú celý rok

"Jeseň a nastupujúcu zimu máme spojenú so superzdravým šípkovým a aj zázvorovým likérom. V zime robíme aj kávový likér, ale Vianoce máme vždy spojené s vaječným likérom," vysvetlil. Pripravte si ho podľa receptu poslanca SaS, ktorá opísal pre Topky. 

Prísady: 6 vaječných žĺtkov, 5 dl kubánskeho rumu, 6 polievkových lyžíc trstinového cukru, 1 sladené zahustené mlieko. 

Postup: Žĺtka rozmixujeme s cukrom. Počas miešania pridávame zahustené mlieko. Následne za stáleho miešania pomaly prilievame rum. Mixujeme dostatočne dlho, aby sa úplne rozpustil cukor a likér sa krásne zhomogenizoval. Posledný krok je, polovicu naliať do fľaše a máme "babskú" verziu. Zvyšok "ladím" na ostrejšiu chlapskú vianočnú verziu - za pokračujúceho miešania pridávam domácu slivovicu. Kombinácia kubánskeho rumu a slivovice vytvára veľmi zaujímavú chuť a túto verziu oceňujú aj priatelia, ktorí nad bežným vaječným likérom ohrnú nos.      

TOTO u nás na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív M. V. )

Snažíme sa žiť zdravo

"Celá naša rodina sa snažíme žiť zdravo a máme blízko k prírode - roky si pestujeme vlastné bylinky a vyrábame z nich rôzne liečivé tinktúry a sirupy. Som včelár a popri mede dlhé roky robíme aj propolisovú tinktúru," povedal pre Topky. Prvé včelárske kroky robil ako 6-ročný. Spomínané likéry sú preto prirodzeným pokračovaním tejto tradície.  

TOTO u nás na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív M. V. )

Vianočné menu chystá jeho manželka, no Viskupič sa snaží pomôcť. "S deťmi mám na starosti prípravu stola a ďalších potrebných vecí. Tradíciou, ktorej by som sa rád zbavil je, že vždy čistím krb až ráno na Štedrý deň. Moja zlatá manželka sa vtedy na mňa mračí a hovorí, že som tradíciu zasa raz neporušil," opísal.

TOTO u nás na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív M. V. )

Vianočné zákusky od kamaráta

"Takto chcem poďakovať jednému nášmu kamarátovi, ktorého každoročný vianočný darček je veľká krabica vynikajúcich vianočných zákuskov. Takže doma pečieme na viackrát už len medovníčky, ako perfektnú zábavu pre naše deti," dodal s tým, že deti pečenie velmi baví. "Vidieť ako naša malá 3-ročná dcérka váľa cesto, vykrajuje tvary a ukladá ich na plech a 8-ročný syn vo veľkých rukaviciach ukladá plech do vyhriatej rúry... sú to krásne vianočné zážitky."

TOTO u nás na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív M. V. )

Viac o téme: ReceptSaSVianoceMarián Viskupič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu