Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ako vyzerajú Vianoce u expredsedu parlamentu Danka? VIDEO Žiadna politika a typické slovenské jedlá!

(Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Najkrajšie sviatky v roku sú tu a už od začiatku týždňa pre mnohých predstavujú aj istý druh stresu. Nákupy, darčeky, prípravy, všetko si vyžaduje istú dávku trpezlivosti a času. Bývalý predseda NR SR Andrej Danko v rozhovore prezradil, ako trávi vianočné sviatky on a čo u neho nesmie chýbať na štedrovečernom stole.

Sú tu Vianoce. Ako ich trávite tento rok?

- Trávim ich rovnako, ako ostatní – som doma a teším sa na svojich príbuzných.

Podľa najnovších informácií budú povolené aj vianočné návštevy. Plánujete sa stretnúť aj so svojimi najbližšími?

- Myslím si, že každý sa stretne s každým a je nonsens, čo si táto vláda dovoľuje, že nám diktuje, s kým sa môžeme a s kým nemôžeme stretnúť. Taký krízový stav na Slovensku nie je a je mi veľmi ľúto, že Richard Sulík, Igor Matovič a Boris Kollár chcú pokaziť ľuďom aj vianočné sviatky. Osobne sa budem stretávať, s kým chcem.

Vy ste z Gemera – aké typické jedlá máte na štedrovečernom stole? Niekde jedávajú rybaciu polievku, inde šošovicovú, prípadne klasickú kapustnicu, či hríbovú. Ktorú máte vy najradšej?

- U nás je to klasika – zemiakový šalát a ryba. Na štedrovečernom stole nesmie chýbať ani kapustnica. Začneme oplátkou s medom, či makovými rožkami. Ide o recept zo suchého pečiva, ktoré sa zalieva maslom a medovou vodou a na vrch ide mak s práškovým cukrom. Ide o veľmi chutné, typické gemerské jedlo. Myslím si, že na Slovensku je krásne, že si tradície držíme a jedlá na štedrovečernom stole sú viac-menej rovnaké.

Čo pre expredsedu parlamentu znamenajú Vianoce a rieši počas sviatkov aj politiku? Dozviete sa vo VIDEU: 

Ako vyzerajú Vianoce u expredsedu parlamentu Danka? Žiadna politika a typické slovenské jedlá! (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

 

Viac o téme: RozhovorAndrej DankoVianoceŠtedrý deňExpredseda parlamentu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu