Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská tragédia! V Domove dôchodcov v noci vypukol požiar: Desivé FOTO

Požiar v Domove sociálnych služieb Zobraziť galériu (4)
Požiar v Domove sociálnych služieb (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

OSADNÉ - Požiar, ku ktorému došlo v skorých raných hodinách v utorok v Domove sociálnych služieb (DSS) v obci Osadné v okrese Snina, si vyžiadal jednu obeť a ôsmi sa ťažko zranili. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Oheň vznikol krátko pred 3.00 h zo zatiaľ nezistených príčin. Všetci klienti z trojposchodovej budovy domova museli byť evakuovaní. Žiaľ, jeden klient, 40-ročný muž, na následky požiaru zomrel. Ďalší ôsmi klienti sa zranili ťažko a jeden ľahko. Na mieste sú okrem humenských kriminalistov aj zisťovateľ príčin požiarov a pracovníci kriminalistického a expertízneho ústavu," uvádza polícia.

Požiar v Domove sociálnych
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Požiar v Domove sociálnych
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Požiar v Domove sociálnych
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Stav klientov a zamestnankyne po požiari v DSS je stabilizovaný

Stav deviatich klientov a jednej zamestnankyne po nočnom požiari v Domove sociálnych služieb (DSS) v Osadnom je stabilizovaný. Uviedol to riaditeľ Centra sociálnych služieb (CSS) Zátišie Ján Šrenkel, pod ktoré DSS patrí.

Požiar si zamestnanci všimli okolo 02.30 h na prvom poschodí. "Pri vstupe do miestnosti, po otvorení dverí, sa začal z priestorov valiť dym spôsobený požiarom. Zamestnankyne a privolaní zamestnanci začali požiar hasiť s použitím hasiacich prístrojov a zároveň evakuovať prítomných prijímateľov. Požiar ohlásili na tiesňovú linku 112 a pokračovali v evakuačných a záchranných prácach," povedal Šrenkel.

Ako skonštatoval, pri požiari prišiel o život jeden prijímateľ sociálnych služieb. Deväť klientov, ktorí sa nadýchali splodín, hospitalizovali podľa jeho slov v Nemocnici Snina. "Ich stav je nateraz podľa vyjadrení lekárov stabilizovaný. Jedna zamestnankyňa bola hospitalizovaná s popáleninami ruky," priblížil riaditeľ.

Ďalšie práce na uhasení požiaru a záchrane prijímateľov pokračovali za účasti všetkých záchranných zložiek - hasičov, policajtov a záchrannej zdravotnej služby. Svoju činnosť začal aj krízový tím zariadenia pod vedením riaditeľa zariadenia a starostu obce Osadné.

Viac o téme: PožiarPolícia DSSSninaOsadné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu