Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hasiči ratovali počas Silvestra dom v Šoporni: Pyrotechnika za pár eur spôsobila škody za tisíce

Požiar v dome spôsobila pyrotechnika Zobraziť galériu (2)
Požiar v dome spôsobila pyrotechnika (Zdroj: KR HaZZ Trnava)

ŠOPORŇA – V prvých hodinách roka 2022 zasahovali hasičské jednotky zo Serede, Galanty, Trnavy a Dunajskej Stredy pri požiari rodinného domu v obci Šoporňa v okrese Galanta. Informovala o tom hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Príjazd hasičskej techniky bol spomalený na určitých úsekov cesty hmlou. Do príchodu hasičov sa sused pokúsil požiar uhasiť záhradnou hadicou," uviedla Košťálová.

Požiar v dome spôsobila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR HaZZ Trnava)

Zasahujúci príslušníci sa pomocou výsuvných rebríkov dostali na povalu, kde sa snažili odpojiť rodinný dom od zdroja elektrickej energie. "Na lokalizáciu a likvidáciu bol použitý jeden vysokotlakový prúd a jeden C prúd. Z domu bola vynesená jedna fľaša propán-butánu a následne sa začalo s jej ochladzovaním na voľnom priestranstve," informovala hovorkyňa HaZZ.

Ako doplnila, povalu domu po uhasení prekontrolovali termovíznou kamerou, ktorá svojimi meraniami preukázala viaceré skryté ohniská v stropnom medzipriestore. "Predbežná škoda, ktorá vznikla majiteľom, bola vyčíslená na hodnotu 10.000 eur. Požiar vznikol v dôsledku používania zábavnej pyrotechniky. Pri udalosti zasahoval aj Dobrovoľný hasičský zbor obce Pata a Váhovce," uviedla Košťálová.

Rušná silvestrovská noc

Počas silvestrovskej noci príslušníci v Trnavskom kraji zasahovali celkovo deväťkrát. Štyri výjazdy absolvovali hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galante. Hasiči z Trnavy a z Piešťan zasahovali dvakrát a jedenkrát museli ísť na výjazd hasiči zo Skalice.

Viac o téme: PožiarPyrotechnikaHasičiŠkodyŠoporňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu