Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Lengvarský aj Heger ako ste ich nevideli: FOTO Vyzliekli obleky! Stretnúť ich môžete v očkovacom centre

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (4)
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (Zdroj: Facebook/MZ SR)

IVACHNOVÁ - Ministerstvo zdravotníctva v spolupráci so samosprávami spústilo od soboty mobilizačný týždeň na podporu očkovania proti ochoreniu COVID-19. Prostredníctvom projektu Darujme si Vianoce chce podporiť rastúci záujem o očkovanie, zvýšiť zaočkovanosť, ako aj informovanosť o dôležitosti očkovania.

archívne video

Rezort zdravotníctva so samosprávami spúšťa týždennú kampaň Darujme si Vianoce, výhody budú len pre očkovaných a prekonaných (Zdroj: Topky/Maarty)

Počas nasledujúceho týždňa, teda od 11. do 17. decembra bude pripravené maximálne množstvo očkovacích kapacít na celom Slovensku. "Očkovať sa bude v 65 nemocniciach, 27 poliklinikách, 19 veľkokapacitných očkovacích centrách 602 ambulanciách a je naplánovaných 178 výjazdov v obciach," priblížil štátny tajomník MZ SR Kamil Száz. Pripravených je viac ako 100.000 vakcín pre registrovaných a tiež desiatky tisíc pre neregistrovaných záujemcov.

Lengvarský aj Heger ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/MZ SR)

Lengvarský aj Heger ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/MZ SR)

Lengvarský aj Heger ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/MZ SR)

V očkovacích centrách je možné stretnúť aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ministrov či rôzne osobnosti z oblasti kultúry a športu. Ako uviedol minister zdravotníctva, cieľom je osloviť čo najširšie spektrum ľudí, pričom verí, že osobnosti môžu pomôcť ľudí presvedčiť. V tejto súvislosti poukázal na prieskum, realizovaný pred plánovaním projektu. Podľa neho o očkovaní uvažuje 68 percent ľudí, pričom zaočkovaných je len približne 50 percent.

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusEduard HegerVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu