Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Chceme zmeniť nariadenia, aby mohli deti a mládež športovať v režime OP, tvrdí Kučera

Karol Kučera
Karol Kučera (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO) zdôrazňuje, že je potrebné nastaviť protipandemické opatrenia tak, aby deti a mládež mohli ďalej športovať v režime OP (očkovaní a po prekonaní ochorenia) a zároveň sa nenarušil zlepšujúci sa pandemický vývoj. Deklaruje v tomto duchu aj návrhy úprav súčasných nariadení.

"V spolupráci so sekciou športu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR a s kolegami z parlamentu sa v posledných dňoch intenzívne zaoberáme možnými zmenami a návrhmi opatrení pre šport, ktorým sa už venuje Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR,“ uviedol Kučera, ktorý zároveň verí, že v najbližších dňoch príde k vzájomnej dohode a úprave nariadení.

Povolené sú len profesionálne súťaže

Podľa platnej vyhlášky ÚVZ v nadväznosti na opatrenia prijaté vládou musia byť všetky športoviská okrem fitnescentier zatvorené. Výnimkou sú karanténne centrá pre vrcholový šport, ktoré je možné zriadiť so súhlasným stanoviskom rezortu školstva a rezortu zdravotníctva.

Zo súťaží sú bez účasti divákov povolené len profesionálne súťaže. Výnimka z aktuálneho zákazu vychádzania však umožňuje pobyt v prírode vrátane individuálneho športu v rámci okresu.

Viac o téme: OpatreniaŠportKarol KučeraKoronavírusNariadenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu