Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentka na online samite pre demokraciu hovorila o demokracii aj hoaxoch

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok (9. 12.) sa zúčastnila na online samite pre demokraciu, hovorila o demokracii aj hoaxoch. Informoval o tom Lukáš Laczko z Kancelárie prezidenta SR.

Hlava štátu sa v rámci podujatia zúčastnila na dvoch paneloch, na ktorých spolu s ďalšími lídrami prezentovala svoje vízie a záväzky, ako stabilizovať a zlepšiť kvalitu demokracie a demokratických inštitúcií. Často sa objavujúcou témou vo vystúpeniach v súvislosti s oslabovaním demokratických režimov bolo podľa prezidentskej kancelárie aj šírenie hoaxov a dezinformácií na sociálnych sieťach. "Medzinárodná komunita sa musí začať intenzívne venovať boju proti hybridným hrozbám a úlohe sociálnych médií pri šírení lží a dezinformácií," uviedla Čaputová.

Prezidentka na online samite
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Priority Slovenska, na ktoré prezidentka kládla dôraz, zahŕňajú hlavne reformu justície, boj proti korupcii, transparentnosť obchodných procesov či slobodu médií. Prezidentka sa zúčastnila aj na diskusii o prevencii a boji proti korupcii, ktorú hosťovala ministerka financií USA Janet Yellenová, v rámci ktorej predstavila konkrétne opatrenia, ktoré Slovenská republika zaviedla v boji proti korupcii.

V tejto súvislosti prezidentka predstavila aj slovenský register koncových užívateľov výhod. Vo svojom vystúpení spomínala aj tému špeciálnych inštitúcií venujúcich sa zložitým a závažným prípadom korupcie, ako aj tému dôležitosti transparentných výberových konaní na kľúčové posty v oblasti justície. Na samite, ktorý je osobnou iniciatívou prezidenta USA Joea Bidena, sa zúčastnil aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Viac o téme: OnlinePrezidentkaDemokraciaHoaxZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu