Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Grendel vytiahol TAJNÉ stretnutie Čaputovej a Pellegriniho: Pridal sa aj Matovič, podľa paláca konšpirujú!

Čaputová sa podľa Grendela s Pellegrinim tajne stretáva za ich chrbtami. Zobraziť galériu (5)
Čaputová sa podľa Grendela s Pellegrinim tajne stretáva za ich chrbtami. (Zdroj: Facebook/Gábor Grendel, Zuzana Čaputová, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Gábor Grendel za OĽaNO-NOVA trvá na tom, že na "zvláštne zhody náhod" vraj neverí. Aspoň to tvrdí v poslednom zo statusov, ktorý vyznieva až konšpiračne. Píše totiž o záhadnom a vraj tajnom stretnutí prezidentky Zuzany Čaputovej a expremiéra Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Palác na tieto jeho domnienky rýchlo odpovedal a charakterizoval ich ako konšpiračné, no predtým ich stihol ešte prezdieľať aj jeho stranícky šéf a minister financií Igor Matovič s tým, že toto vraj Čaputová urobila už na jar.

Premiér musí podľa Čaputovej prevziať zodpovednosť: Koalícia si hádže pod nohy polená, na ktorých sa potkýname (Zdroj: Kancelária prezidentky SR)

Podľa Grendela toto už druhýkrát nie je náhoda

Grendel v prípade vyjadrení Čaputovej a Pellegriniho neverí na náhody a vraj ide už o druhú "zhodu náhod". "Pamätáte si môj nedávny status o zvláštnej zhode náhod, keď v jeden a ten istý deň sa Peter Pellegrini v rádiu zahral na zodpovedného štátnika (vyzval 60+ na očkovanie, dištancoval sa od extrémistov) a prezidentka Zuzana Čaputová zvozila premiéra Eduarda Hegera za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie?" pýta sa Grendel fanúšikov. Ten necháva na nich, aby "posúdili" či je to len náhoda.

Grendel vytiahol TAJNÉ stretnutie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Gábor Grendel)

Tajné stretnutie, o ktorom sa vraj zámerne mlčalo

Podľa Grendela len pred pár dňami a predtým, ako sa tieto udalosti odohrali mal prezidentku navštíviť práve Pellegrini. "Hoci o tom iniciatívne neinformovali, niektoré médiá sa o tom dozvedeli, chceli o stretnutí informovať, ale po zásahu jeho aktérov dostali stopku. Ukážkový príklad cenzúry," myslí si Grendel.

"Ako hovorí klasik: Keby dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera, nevyzeralo by to inak," zakončil ostro status podpredseda parlamentu.

Pridal sa aj Matovič

Toho v jeho domnienkach podporil aj sám šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý dodal, že toto vraj Čaputová robila už na jar.

Grendel vytiahol TAJNÉ stretnutie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Palác je prekvapený z konšpirovania Grendela

Čaputovú v prípade odpovede na tento Grendelov status zastúpil jej poradca pre komunikáciu Martin Burgr, ktorý má na celú vec jasný názor a prekvapilo ho správanie Grendela. "Udivuje ma, že sa poslanec Gábor Grendel pustil do takejto konšpirácie. Prezidentka Zuzana Čaputová sa bežne stretáva s politikmi. V tom čase sa prezidentka dvakrát stretla s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne sa v tom čase stretla aj s ministrom zahraničných vecí, ministrom zdravotníctva a lídrom opozičnej strany Petrom Pellegrinim," píše Burgr v stanovisku.

Grendel vytiahol TAJNÉ stretnutie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Je to bežná práca

Dodáva, že rokovania s politikmi patria k bežnej práci prezidentky. "Konštatovať z toho nejaké závery o koordinovaných krokoch, len preto, že sa niečo stalo v rovnakom čase, je iba prejavom domýšľavosti. Nie je prekvapujúce, ak to prichádza zo strany konšpiračných médií alebo politikov, prekvapuje ma však, keď takéto konštatovania prichádzajú aj od podpredsedu parlamentu," diví sa Burgr.

Podľa nás je to úplne prirodzené a Grendel len konšpiruje, reaguje Hlas

V Hlase-SD považujú za prirodzené, že prezidentka republiky komunikuje aj na neformálnej úrovni s kľúčovými politickými predstaviteľmi. "Vrátane lídra preferenčne najsilnejšej opozičnej strany. Obsah neoficiálnych stretnutí Peter Pellegrini nikdy nekomentoval, ani ako predseda vlády, ani ako opozičný poslanec. Na kritiku vlády a jej neexistujúceho predsedu nepotrebuje ani pani prezidentka, ani Peter Pellegrini žiadne konzultácie, pretože neschopnosť vlády bije do očí každému jednému človeku na Slovensku," píše sa v stanovisku strany Hlas.

Grendel vytiahol TAJNÉ stretnutie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"To, čo predviedol podpredseda parlamentu Gábor Grendel, je čistá konšpirácia ako vystrihnutá z konšpiračných médií a sme prekvapení, že po nej siaha politik, ktorý sa doteraz svojím štýlom odlišoval od matovičovsko-pročkovských praktík v OĽaNO," dodávajú.

Progresívci nazvali Matoviča trojským koňom fašistov

Po tejto kauze sa už začínajú ozývaj aj progresívci, z ktorých kandidatúra Zuzany Čaputovej vzišla. Michal Truban povedal, že vládna koalícia by po sebe mala upratať Matoviča a že on sám je trojským koňom opozície a fašistov. "Trápnymi konšpiráciami sa navážajú do prezidentky, pretože si nevedia u seba upratať Matoviča. Kým na to nenaberú odvahu, bude nás všetkých ťahať pod vodu a pomáhať HlasoSmeru. Okrem toho je to nedôstojná hanba," píše na sociálnej sieti Truban.

Viac o téme: OčkovaniePeter PellegriniStretávanieKoronavírusGábor GrendelZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu