Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zima začína úradovať: Pozor, čaká nás veterná sobota! Večer a v noci hrozí poľadovica

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Kristína Mayerová)

BRATISLAVA - Počas soboty treba rátať na horách so silnejším vetrom. Večer a v noci si treba najmä na západe dávať pozor na poľadovicu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý na svojom webe informuje o výstrahách prvého stupňa.

V okresoch Žilina, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Banská Bystrica, Brezno a Poprad sa na horách približne nad 1400 metrov ojedinele očakáva vietor s rýchlosťou v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Pozor na silný vietor

"Priemerná rýchlosť vetra môže ojedinele dosahovať okolo 75 kilometrov za hodinu, t. j. víchrica," upozornili meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách trvá do 20.00 h.

Zima začína úradovať: Pozor,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na západe pozor na poľadovicu

Na západe Slovenska sa môže v sobotu v noci vyskytnúť poľadovica. Výstraha SHMÚ platí pre celý Bratislavský kraj, okresy Komárno, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Senica, Skalica a Trnava. Platiť bude od 21.00 h do nedele (5. 12.) 9.00 h. "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity - doprava, pohyb osôb, infraštruktúra," uviedli meteorológovia.

Zima začína úradovať: Pozor,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVietorPoľadovicaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu