Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministerstvo reaguje: Žiadny vizuál k daňovo-odvodovej reforme sme neukradli, veď sme ho sami nafotili!

Matovičovci z rezortu vysvetľujú, ako vznikol celý vizuál kampane. Zobraziť galériu (5)
Matovičovci z rezortu vysvetľujú, ako vznikol celý vizuál kampane. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, MF SR)

BRATISLAVA - Len začiatkom týždňa sme vás informovali o tom, že vizuál ministerstva financií o novej daňovo-odvodovej reforme sa až nápadne podobá na iné fotografie z podobných kampaní. Oslovili sme preto samotné ministerstvo, aby sa k problematike vyjadrilo. Ich názor vás prekvapí, keďže podľa vlastných slov nijaký nápad neukradli!

archívne video

Matovič predstavuje druhú časť svojej veľkej reformy! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Ďalší plagiátorský prešľap Matoviča? Vizuál si očividne požičal od niekoho iného, tu je dôkaz!


Podobnosť je čisto náhodná

Koncom víkendu a začiatkom pracovného týždňa začala verejnosť ohľadom nového vizuálu reformy s malými deťmi a tieňmi za nimi niečo tušiť. Ich podanie totiž pôsobilo až desivo povedome.

Ministerstvo reaguje: Žiadny vizuál
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MF SR)

Vznikali viaceré statusy o tom, ako rezort "opajcol" kampaň z fotografií z fotobánk, pričom uživatelia v komentároch toto dokladali aj priamymi dôkazmi.

Ministerstvo reaguje: Žiadny vizuál
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/N.H.)

Fotografovali sme ich my sami!

Aby sme celý konflikt rozlúskli, oslovili sme preto samotné ministerstvo financií na čele s Igorom Matovičom, aby nám povedali, ako celý záhadný vizuál vznikol. "Vizuál daňovo-odvodovej revolúcie sme robili priamo na ministerstve financií. Neobjednávali sme si žiadnych copywriterov ani agentúry. Sami sme si vymysleli vizuál, nafotili sme ho a graficky spracovali, čím sme ušetrili množstvo verejných peňazí," búcha sa do hrude ministerstvo.

Ministerstvo financií predstaví daňovú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar )

Tie podobné našej sme predtým nevideli

Spomínanú slovenskú kampaň, ktorá je tej reformnej podobná, vraj predtým nevideli. Reč je zrejme aj o príspevku, ktorý sa šíril sociálnymi sieťami o učení pre život.

Ministerstvo reaguje: Žiadny vizuál
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/N.H.)

Podobných fotografií sú vraj stovky

"Ak si na internete vyhľadáte pojmy dieťa, tieň a sen v spojitosti s reklamou, nájdete desiatky podobných kampaní z celého sveta a stovky takmer rovnakých obrázkov vo fotobankách. Podobnú kampaň mal dokonca Unicef," bráni sa rezort.

To podľa ministerstva vraj len potvrdzuje, že podobná kampaň môže napadnúť hocikomu nezávisle od seba a nemusí to byť vzájomne inšpirované a už vôbec nie ukradnuté. "Je podľa nás naopak pozitívne, že vnímame potreby detí rovnako, ako neziskové organizácie, ktoré sa venujú pomoci tým najzraniteľnejším. Ako sme spomínali, kampaň sme si dokonca aj sami nafotili. Obe deti sú zo Slovenska, stenu, na ktorú pozerajú, nájdete v Slávičom údolí a skutočný je aj plyšový macík v ruke dievčaťa," doplnil rezort.

Viac o téme: VizuálMinisterstvo financiíIgor MatovičDaňovo-odvodová reforma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu