Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší plagiátorský prešľap Matoviča? Vizuál si očividne požičal od niekoho iného, tu je dôkaz!

Opajcol Matovič niekomu svoj vizuál do kampane reformy? Zobraziť galériu (5)
Opajcol Matovič niekomu svoj vizuál do kampane reformy? (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, MF SR, Facebook/N.H.)

BRATISLAVA - Tak toto vyzerá na ďalší problematický krok ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Ten sa už totiž v minulosti "preslávil" tým, že diplomovku zaňho vraj písala kamarátka na dovolenke, kým on sa venoval niečomu inému. Keďže včera bol verejnosti predstavený vizuál daňovo-odvodovej reformy, mohli sme nazrieť aj na veľký plagát, kde sa nachádzajú malé deti a za nimi tiene osobností. Čosi podobné tu už ale bolo, a prišli na to aj niektorí ľudia na sociálnej sieti.

VIDEO Matovičova daňovo-odvodová reforma:

Matovič po dlhom čakaní konečne predstavil prvú časť daňovo-odvodovej reformy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


VIDEO Matovič prelomil dlhé mlčanie: Toto je prvá časť očakávanej reformy, výdavky štátu značne porastú!


Pompézne a s kamerami a ... bez rúška

Líder OĽaNO v nedeľu hrdinsky a dokonca pred kamerami a navyše bez rúška s veľkou pompéznosťou predstavoval prvú časť pripravenej daňovo-odvodovej reformy. Očividne bol na celú kampaň aj vizuál až tak hrdý, že sa o tomto počine rozhodol natočiť aj dokument, a preto nemal pri predstavení ani rúško.

Ministerstvo financií predstaví daňovú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar )

Poslucháčov však uistil, že je 2-krát zaočkovaný a má vraj čerstvý negatívny test.

Vizuál za ministrom

Líder ministerstva financií bol na celý projekt očividne až tak hrdý, že sa rozhodol aj tlačovkovú miestnosť vizuálne premeniť na štýl kampane "daňovej revolúcie" a dokonca ho podľa našich informácií technici aplikovali aj na miestnu internetovú wifi sieť. Na plagáte sme mohli vidieť malé deti, ktoré nazerajú na tiene za sebou ako na svoju talentovanú budúcnosť, ktorú im zrejme má zaručiť predstavená reforma.

Ďalší plagiátorský prešľap Matoviča?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MF SR)

Nápadná podobnosť

Krátko na to sa ale na sociálnej sieti začali ozývať ľudia, ktorí už podobný obraz niekde videli a niektorí si aj spomenuli, kde ho videli. Keďže Matovič nemá v oblasti plagiátorstva práve ružovú povesť, vzbudil v spoločnosti pochybnosti o pôvode nápadu na vizuál a zrejme aj toto mu budú vytkýnať. "Mám kamarátku, ktorá venuje kus života bohumilému projektu Učenie pre život," píše jedna z osôb, ktorej sa vizuál zdal až príliš nápadný.

Spomenula si však, že podobný už videla na spomínanom projekte. "Potom tu máme ministra, ktorý nevie ani diplomovku napísať, ani vymyslieť či niekomu zadať, aby vymyslel vizuál jeho veľkej novembrovej revolúcie, a tak sa okoloidúcky ponúkne," dodáva sarkasticky človek, ktorý si všimol až nápadnú podobnosť Matovičovho vizuálu s týmto. 

Ďalší plagiátorský prešľap Matoviča?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/N.H.)

Pôvod nápadu je zrejme odhalený

Hneď na to sa pod príspevkom rozbehla ďalšia diskusia o pôvode fotografie a ukazuje sa, že ani druhý spomínaný príklad nie je originálom. Celá fotografia je totiž použitá z jednej z populárnych fotobánk na internete, autorom fotografií na tomto webe je Volodymyr Melnyk. Matovičov rezort sa tak zrejme len inšpiroval nápadom z tohto vizuálu.

Ďalší plagiátorský prešľap Matoviča?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/N.H.)

Viac o téme: VizuálGrafikaPlagiátIgor MatovičDańovo-odvodová reforma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu