Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spor pre odpočúvanie mocných sa vyostruje: Drsná kritika Lipšica! Je v rozpore so skutočnosťou, tvrdí Žilinka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra SR kritizuje vyjadrenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica k uniknutým nahrávkam z poľovníckej chaty. Tvrdí, že je v rozpore so skutočnosťou a vyvoláva obraz selektívnosti v postupoch orgánov prokuratúry.

archívne video

Maroš Žilinka v parlamente: Neskladal som sľub, aby som niekomu kryl chrbát (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Podľa Lipšica je namieste preveriť, odkiaľ nahrávky unikli. Kritizoval však GP, že nepostupovala rovnako, keď unikol do médií realizačný návrh, týkajúci sa podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu. GP to označila za zavádzajúce a manipulatívne vyjadrenie, keďže sa malo začať ihneď konať.

Odpočúvanie na poľovníckej chate: Žilinka zasiahol! Únik videí je absolútne neprípustný

"Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie vo veci trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní v danej trestnej veci vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava," uviedol hovorca Dalibor Skladan.

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (2)
Daniel Lipšic  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

GP SR podľa jeho slov garantuje objektívnosť, nestrannosť a zákonnosť a pri výkone svojej pôsobnosti sa nedá ovplyvniť žiadnymi záujmami či vplyvmi, ktoré by ich mohli ohroziť. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preveriť únik medializovaných videí, ktoré majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec podal v tejto súvislosti trestné oznámenie.

Viac o téme: Generálna prokuratúraObvineniaMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu