Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prečo nešla Plačková do väzby? Opozícia za tým vidí drogové párty v koalícii: Toto sú dôvody prokurátora!

Zuzana Plačková je obvinená z obchodovanie s drogami a z členstva v zločineckej skupine. Zobraziť galériu (2)
Zuzana Plačková je obvinená z obchodovanie s drogami a z členstva v zločineckej skupine. (Zdroj: Maarty von B)

BRATISLAVA - Influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz sa nateraz vyhli väzobnému stíhaniu. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry totiž nečakane, dva dni pred pojednávaním na Najvyššom súde, stiahol sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu.

archívne video

Zuzana Plačková a René Strausz sú VOĽNÍ: PRVÉ SLOVÁ na slobode! (Zdroj: Maarty)

Bývalá playmate a samozvaná kráľovaná Instagramu Zuzana Plačková je obvinená z drogovej trestnej činnosti a z účasti v zločineckej skupine. Spolu s ňou rovnakému obvineniu čelí aj jej manžel René Strausz a ďalších trinásť osôb. Šesť z nich skončilo po rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu vo väzbe. Plačková s manželom sa dostali na slobodu. 

Fico obvinil niektorých ľudí vo vláde, že milujú kokaín: Mala byť za tým aj influencerka Plačková, dôkazy nepredložil

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči rozhodnutiu sudcu Petra Pulmana sťažnosť. O tej mal vo štvrtok rozhodovať Najvyšší súd. Influencerka s manželom ešte nemali vyhraté, no v utorok mali ďalší dôvod na radosť. Dozvedeli sa totiž, že prokurátor sťažnosť voči ich nevzatiu do väzby stiahol. 

Kokaínové párty?

Po rozhodnutí prokurátora zvolal predseda opozičnej strany Smer Robert Fico tlačovú konferenciu. Na nej naznačil, že za dôvodmi prokurátora, ktorý stiahol sťažnosť, môžu byť aj Plačkovej styky s koaličnými poslancami. 

"Všetci vieme, že niektorí vládni poslanci chodia do práce s neviditeľnými zreničkami a robia snehové párty," povedal Fico, čím naznačoval, že Plačková dodávala drogy aj poslancom. Dôkazy neuviedol. Prečo teda prokurátor vzal svoju sťažnosť späť?

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zobral dňa 4. októbra späť sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu o nevzatí obvinených R. S. a Z. S. P. do väzby. Po analýze trestnej veci sa stotožnil s názorom sudcu pre prípravné konanie," informoval Dalibor Skladan, hovorca generálnej prokuratúry. 

Prečo nešla Plačková do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

"O sťažnosti ďalších 6 obvinených, ktorí boli vzatí do väzby, rozhodne Najvyšší súd. O sťažnosti obvinených voči uzneseniu o vznesení obvinenia doposiaľ rozhodnuté nebolo. V uvedenej trestnej veci je naďalej obvinených 15 osôb. Bližšie informácie nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry v súčasnej dobe poskytnúť," dodal Skladan. 

Viac o téme: DrogyKokaínVäzbaZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu