Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico obvinil niektorých ľudí vo vláde, že milujú kokaín: Mala byť za tým aj influencerka Plačková, dôkazy nepredložil

Fico tvrdí, že Plačkovej prepustenie súvisí s prepojeniami na vládu, spomína aj drogy. Zobraziť galériu (3)
Fico tvrdí, že Plačkovej prepustenie súvisí s prepojeniami na vládu, spomína aj drogy. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico na dnes ráno zvolal tlačovú besedu vo veci stíhania influencerky Zuzany Plačkovej a jej manžela Reného Strausza na slobode. Podľa neho ich náhle prepustenie súvisí s tým, že majú prepojenia s vládnou koalíciou. Spomenul aj možnosť, že niektorým vládnym politikom mala dodávať drogy. Dôkazy však na to nemá, hovorí o logickom základe.

VIDEO Tlačová konferencia Smeru-SD:

Robert Fico tvrdí, že prepustenie influencerky Plačkovej môže súvisieť aj s konexiami na vládnu koalíciu (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Fico začal brífing veľmi ostro. "Rešpektujem prezumpciu neviny, ale tu hovoríme o obvinení z výroby desiatok kíl narkotík a miliónoch eur zisku. Špecializovaný trestný súd musel konať na základe návrhu, ktorý podal špeciálny prokurátor. Vysvetlite mi, čo sa v priebehu dvoch či troch dní stalo s dôvodmi, ktoré uvádzal sám prokurátor pri návrhu väzby, s dôvodmi uvedenými v jeho následnej sťažnosti, ktorú ale obratom stiahol," pýta sa šéf Smeru.

Aktualizácia 12:29 - Reakcia strany SaS

Na tvrdenia Fica na dnešnej tlačovej konferencii reaguje aj v jeho prejave viackrát spomínaná koaličná strana SaS. "Robert Fico by mal seriózne vyhľadať odbornú pomoc alebo konečne prestať piť alkohol," reaguje prostredníctvom svojho hovorcu Ondreja Šprláka strana SaS na dnešné Ficove vyhlásenia.

Fico obvinil niektorých ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zvolil trúfalý názov brífingu

Fico trúfalo nazval svoju tlačovku: "Komu z vlády dodávala Plačková kokaín, keď si vyjednala slobodu?!". Následne zopakoval už z tohto týždňa známu formulku že "všetci húlia". "Je verejným tajomstvom, že vo vláde sedia ľudia, ktorí milujú kokaín. Prečo nemáme právo tvrdiť, že sú Strauszovci na slobode, lebo dodávali kokaín významným ľuďom, ktorí sa naplašili, podľahli obave, že by sa niekde mohlo objaviť ich meno, tak zabezpečili, že obvinení neboli vzatí do väzby a prokurátor Špecializovaného súdu stiahol sťažnosť?" zaútočil na vládu Fico.

Ten dokonca niektorých politikov obvinil z toho, že chodia do parlamentu "bez dúhoviek" v očiach.

Plačkovú prepustili z väzby

Najvyšší súd (NS) SR sa nebude zaoberať väzobným stíhaním influencerky Zuzany Plačkovej ani jej manžela Reného Strausza, ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

"Termín verejného zasadnutia vo veci Reného St. a spol. je vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušený," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Fico obvinil niektorých ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie na desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora G. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu Plačkovú spolu s manželom do väzby nezobral.

Viac o téme: VládaKokaínTlačová konferenciaRobert FicoZuzana PlačkováKonakty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu