Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dnes si so sebou vezmite dáždnik: Platia výstrahy pred povodňami, v týchto okresoch hrozí silný dážď

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Silný dážď môže v pondelok dopoludnia potrápiť najmä sever, ale aj niektoré oblasti na juhu Slovenska. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy prvého a druhého stupňa. Na severe hrozia aj povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred silným dažďom platí v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok do pondelkového poludnia. "Ojedinele sa očakáva výskyt silného dažďa s úhrnom zrážok od 50 do 80 milimetrov," upozornil SHMÚ s tým, že zrážky môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Prvý stupeň výstrahy vydali meteorológovia pre väčšinu Žilinského a Prešovského kraja. Tiež pre okresy Rožňava, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Revúca a Brezno. V týchto oblastiach môže spadnúť do 55 milimetrov zrážok.

Dnes si so sebou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Hydrologická výstraha druhého stupňa platí v okrese Tvrdošín do 18.00 h. Prvostupňovú výstrahu vydal SHMÚ pre ďalšie okresy najmä na hornom Považí a Liptove, na Kysuciach, Orave, v okolí Popradu a pre okresy v hornej časti Bodrogu.

Viac o téme: PočasieDážďVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu