Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hľadala ho polícia, prihlásil sa sám: Dohra v prípade pokusu o znásilnenie v Bratislave!

(Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Úžasná správa! Policajti sa opäť raz presvedčili o sile sociálnych sietí. Po tom, ako na Facebooku informovali o mužovi, ktorý by mohol pomôcť objasniť prípad pokusu o znásilnenie v bratislavských Dolných Honoch, sa im dotyčný sám ozval. Vo vyšetrovaní však naďalej pokračujú.

O otrasnom prípade z konca júla informovala polícia ešte v stredu krátko popoludní. Podľa ich slov mala poškodená mladá žena v nočných hodinách vystúpiť na zastávke MHD na Dudvážskej ulici a následne sa vybrať smerom k bytovke na Toryskej ulici. Po tom, ako sa snažila otvoriť si hlavnú bránu, sa na ňu vrhol muž a pokúsil sa ju znásilniť, avšak žena sa bránila a kričala a muž z miesta ušiel. Policajti preto pátrali po mužovi, ktorý sa s poškodenou viezol v MHD a vystúpil na rovnakej zastávke, ako ona.

Archívne VIDEO Hororová jazda v bratislavskej MHD: Mladá žena sa takmer stala obeťou znásilnenia!

Hororová jazda v bratislavskej MHD: Mladá žena sa takmer stala obeťou znásilnenia! (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

Počas otvárania vstupných dverí do bytového domu sa na ňu vrhol doposiaľ neznámy muž, ktorý ju mal spozorovať v autobuse, sledovať až k bytovému domu a tam sa pokúsil násilím donútiť ženu k sexuálnemu styku. Poškodená však začala kričať a páchateľ z miesta utiekol,“ napísali policajti na sociálnej sieti. Aj z toho dôvodu sa muži zákona obracajú na verejnosť s prosbou o pomoc – a teda, aby pomohli stotožniť muža vo videu. Ten by im totiž mohol napomôcť pri objasnení skutku.

Horor v bratislavskej MHD: Mladá žena obeťou pokusu o znásilnenie! Hľadá sa muž na VIDEU

Prihlásil sa sám

O sile sociálnych sietí sa ľudia presvedčili už niekoľkokrát a ani prípad, na ktorý policajti upozornili, nebol výnimkou. Prostredníctvom tohto príspevku sa podarilo za menej ako 24 hodín od zverejnenia osloviť viac ako 320.000 ľudí a viac ako 1100 ľudí tento príspevok zazdieľalo na svojich FB profiloch,“ uviedli bratislavskí policajti s tým, že aj vďaka silnej medializácii prípadu, v ktorom sa vedie trestné stíhanie vo veci zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu, sa muža vo videu podarilo vypátrať. Na polícii sa totiž prihlásil sám.

„V súvislosti s vyšetrovaním tohto prípadu budú vykonané ďalšie potrebné procesné úkony, záverom ktorých bude aj vyvodenie trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnej osobe. Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme,“ napísali policajti na záver a ľuďom sa za spoluprácu v danej veci poďakovali.

 

Viac o téme: PátranieZnásilneniePolícia Trestný činPokus o znásilnenieBratislavská políciaPrihlásenie sa na polícii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu