Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zločinecká skupina na ministerstve vnútra? Prokurátor podal návrh na väzbu pre štyri osoby!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok večer na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) návrh na vzatie do väzby na štyri osoby zadržané a obvinené počas štvrtkovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Zločinecká skupina na najvyšších miestach ministerstva? Saková ostala v šoku, OĽANO to neprekvapuje

Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR (GP) Dalibor Skladan. Príslušníci NAKA obvinili vo štvrtok (12.8.) za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku dovedna 11 osôb. Zadržaných je zatiaľ 10.

VIDEO Robert Fico po pojednávaní s Dušanom Kováčikom v Pezinku vyzval ľudí na demonštrácie

Robert Fico po pojednávaní s Dušanom Kováčikom v Pezinku vyzval ľudí na demonštrácie (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

"V medializovanej veci, súvisiacej s obstarávaniami na Ministerstve vnútra SR a Úrade práce, sociálnych veci a rodiny, dnes službukonajúci prokurátor podal na ŠTS návrh na vzatie do väzby štyroch osôb," objasnil Skladan. Sudca ŠTS pre prípravné konanie bude teda rozhodovať o návrhu počas víkendu. Termín zatiaľ nie je známy.

NAKA zasahovala vo štvrtok od skorých ranných hodín na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Obvinených je 11 osôb z viacerých trestných činností.

Medzi obvinenými je aj svedok-kajúcnik v policajných kauzách Peter Petrov alias Tiger. Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba, spomínaný Peter Petrov, bola do štvrtka v pátraní. Napokon ho vo štvrtok zadržala zásahová jednotka NAKA.

Špecializovaný trestný súd bude o návrhu na väzbu na štyri osoby rozhodovať v sobotu popoludní

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) bude rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby na štyri osoby zadržané a obvinené počas štvrtkovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v sobotu popoludní.

Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Neverejný výsluch je naplánovaný od 13.30 h. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na vzatie kvarteta do väzby v piatok večer (13.8.).

Viac o téme: AkciaZadržanieVäzbaProkurátorSúd NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu