Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dušan Kováčik sa opäť postaví pred súd: Ďalšie pojednávanie bude už zajtra

bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik
bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Na piatok (3. 9.) je na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku naplánovaný ďalší deň hlavného pojednávania s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. V pojednávaní bude aj naďalej pokračovať samosudkyňa ŠTS Pamela Záleská.

Pojednávanie je naplánované na piatok ráno. Dušan Kováčik je obžalovaný z viacerých trestných činov. Na posledných pojednávaniach svedčili bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Kuruc, Csaba Dömötör či podnikateľ Ján Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca). Okrem toho sa čítali listinné dôkazy.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Dušana Kováčika koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka z kolúznych a preventívnych dôvodov.

Viac o téme: PojednávanieSúd ŠTSDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu