Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

AKTUÁLNE Tiger je už v rukách polície! Obvineného Petra Petrova zadržala NAKA

Peter Petrov
Peter Petrov (Zdroj: minv)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra vo štvrtok od skorých ranných hodín zasahovala v troch slovenských okresoch. Na dvere klopala aj obvinenému Petrovi Petrovovi, po ktorom bolo vyhlásené pátranie.

archívne video

Advokáti obvinených sa vyjadrujú po výsluchoch na NAKA (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po Petrovi Petrovovi, prezývaného aj Tiger, bolo vyhlásené pátranie a je jedným z obvinených v kauze krivých výpovedí kajúcnikov. Práve on mal Zemana a Csabu Dömötöra navádzať na krivé výpovede, pričom im prisľúbil výhody. Ako však informovala polícia, Petrov je už zadržaný. 

Ďalší zásah NAKA! Policajti prehľadávali dom Tigrovi: Obvinili 11 osôb, Petrov je na úteku

"Môžeme potvrdiť, že osoba Peter P. bola včera zadržaná zásahovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry ako obvinená v medializovanej trestnej veci realizovanej na Národnej kriminálnej agentúre. Ďalšie informácie v tomto štádiu poskytovať nebudeme," informovala polícia. 

Do domu Petrova mala Národná kriminálna agentúra prísť v súvislosti s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR. "Vyšetrovateľ obvinil 11 osôb (Peter P. a spol.) za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku. Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. Naďalej pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla polícia.

Zadržanie Petrova jasne ukazuje, že NAKA koná v prospech Slovákov, tvrdí policajný prezident

Zadržanie podnikateľa Petra Petrova podľa prezidenta Policajného zboru Petra Kovaříka jasne ukazuje, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) konajú zákonne v prospech občanov SR. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti Národnej kriminálnej agentúry opäť dokázali, že si zaslúžia oslovenie elitná jednotka. Realizácia ich poslednej akcie bola dôkazom vysokej profesionality, vďaka ktorej sa vyšetrovateľ NAKA posunie v objasňovaní závažnej ekonomickej trestnej činnosti poškodzujúcej štátny rozpočet, na ktorý sa všetci skladáme svojimi daňami," uviedol policajný šéf.

Ako ďalej povedal, je rád, že sa policajtom NAKA podarilo ustáliť informácie o mieste, kde sa Peter Petrov nachádzal a môžu s ním pokračovať v začatých procesných úkonoch. Obvinený sa podľa jeho slov od začiatku vyšetrovania na NAKA dostavoval na predvolania až do zásahu Úradom inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (UIS MV) SR.

Kovařík však zdôraznil, že vyšetrovateľka UIS MV SR svojím neprofesionálnym prístupom zmarila vyšetrovanie nielen sebe, ale výrazne skomplikovala rozpracovaný prípad aj vyšetrovateľovi NAKA. "Som kritizovaný, že som mal zmariť akciu UIS MV SR, odmietam tieto tvrdenia a dokážem to aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní," uzavrel policajný prezident.

Viac o téme: ZadržanieObvinenie NAKAPeter Petrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu