Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Dáta bez pátosu porovnávajú ostatné krajiny s nami: Stihneme sa vyhnúť špičke do príchodu pápeža?

František má navštíviť Slovensko v septembri, no nevie sa, či stihne prísť včas pred plným vypuknutím 3. vlny. Zobraziť galériu (3)
František má navštíviť Slovensko v septembri, no nevie sa, či stihne prísť včas pred plným vypuknutím 3. vlny. (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu, TASR/AP Photo/Riccardo De Luca)

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu neutícha ani v týchto dňoch a na sile naberá tretia vlna poháňaná delta variantom. Už aj u nás zaznamenávame zvýšený výskyt pozitívnych PCR testov, čo znamená jej pomalý príchod. Pomalý hlavne preto, lebo v najnovšom porovnaní analytikov z Dát bez pátosu je Slovensko ešte na relatívne dobrej úrovni v porovnaní s ostatnými krajinami.

Analytici v úvode posledného statusu veľa nepíšu, len si kladú rečnícku otázku, či Slovensko "stihne" udržiavať nízke krivky nových prípadov až do príchodu pápeža, na ktorého budeme musieť čakať minimálne mesiac. "Slovensko je stabilne nízko s pomalým rastom. Asi máme dobré gény a možno to platí doslova," píšu číselní experti.

KORONAVÍRUS Dáta bez pátosu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

Na grafe je Slovensko viditeľne v počte nových denných prípadov na jeden milión obyvateľov výrazne nízko v porovnaní s napríklad Chorvátskom, Rakúskom, Švajčiarskom či veľmi rýchlo akcelerujúcou Čiernou horou.

Svätý otec František príde v septembri

Pápež František navštívi Slovensko 12. až 15 septembra. Zavíta do Bratislavy, Prešova, Košíc a Šaštína. V Košiciach bude 14. septembra, kde sa na Luníku IX stretne s rómskou komunitou a následne na Štadióne Lokomotíva aj s mladými.

Pápež František
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Giuseppe Lami/Pool via AP)

Archívne video

Na stretnutí s pápežom sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní, informoval minister zdravotníctva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Porovnanie Návšteva KrivkaKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu