Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Na obvineného podnikateľa Miroslava Výboha vydali medzinárodný zatykač!

Miroslav Výboh
Miroslav Výboh (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BRATISLAVA - V kauze Mýtnik III je obvinených osem osôb. Asi najzvučnejším menom je Miroslav Výboh, ktorý je označovaný za blízkeho človeka strany SMER a jej predsedu Roberta Fica. Na podnikateľa teraz vydali medzinárodný zatykač.

archívne video

Advokáti obvinených v kauze Mýtnik prišli na Prezídium policajného zboru, kde vypočúvajú ich klientov (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Na obvineného podnikateľa Miroslava Výboha bol vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Potvrdila to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. Upozornil na to portál tvnoviny.sk. Podnikateľ je obvinený v rámci akcie Mýtnik III pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. V súčasnosti sa nachádza v zahraničí.

Keš pre expremiéra: 150-tisíc v krabici od luxusného šampanského! Pelle ďakuje, mal odkázať Výboh Suchobovi

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a dňa 9. augusta 2021 vydal na M. V., obvineného z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku, príkaz na zatknutie, ako aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz," uviedla Kudjaková. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil minulý týždeň v rámci akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti.

V kauze Mýtnik III je obvinených osem osôb zo zločinu príjímania úplatku. Ide o Miroslava Výboha, Radka Kuruca, Lenku Wittenbergerovú, Denisu Židovú, Kornéliu Černú, Daniela Čecha, Michala Suchobu a Františka Imreczeho. Práve Imrecze začala spolupracovať s políciou a vo svojej výpovedi spomenul aj vplyvných ľudí.

Miroslav Výboh odmieta vznesené obvinenia. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR zároveň pred časom prerušilo obvinenému Výbohovi výkon funkcie honorárneho konzula Monackého kniežactva v SR.

Viac o téme: ZatykačObvinenie Miroslav VýbohMedzinárodný zatykač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu